Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an

  • Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat, într-o intervenţie avută în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an.
  • El a explicat faptul că România respectă toate criteriile de aderare şi a solicitat un vot pentru aderarea ţării noastre înainte de reformarea zonei.
552 afișări
Imaginea articolului Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an

„În ultimele săptămâni Preşedinţia franceză la Consiliul Uniunii Europene a propus reforma spaţiului Schengen şi crearea unui Consiliu specific după modelul zonei euro. Înainte să discutăm despre acest lucru, este important să vorbim de extinderea spaţiului Schengen, mai exact de finalizarea procesului de aderare al României la această zonă de liberă circulaţie. Ţara noastră a îndeplinit şi respectă, de foarte mulţi ani, toate criteriile tehnice. Suntem de facto parte din toate mecanismele specifice spaţiului Schengen, dar nu beneficiem de un tratament egal, fie că vorbim de cetăţenii români sau de accesul mărfurilor din România pe piaţa europeană”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European, a iniţiat o campanie europeană pentru aderarea României la spaţiul Schengen, sub denumirea #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care sprijină acest obiectiv important pentru ţara noastră.

„Nu cerem nimic cadou, solicităm doar ca normele europene şi drepturile cetăţenilor români să fie respectate! De aceea, am lansat campania europeană Românii Merită în Schengen prin care solicităm liderilor europeni şi guvernelor naţionale să voteze în acest an primirea României. Tensiunile de la frontiera de Est a Europei întăresc nevoia de a suda coeziunea Uniunii, iar aderarea României la spaţiul Schengen devine esenţială pentru protecţia frontierelor comune şi siguranţa cetăţenilor”, a explicat eurodeputatul Victor Negrescu urgenţa luării unei decizii în acest sens.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici