Negrescu cere Parlamentului European fonduri pentru protejarea frontierelor după incidentele produse de dronele ruseşti

Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut, în plenul legislativului european, măsuri comune la nivel european, precum şi fonduri europene pentru protejarea frontierelor şi pentru asistarea comunităţilor din zonele de frontieră ca urmare a incidentelor produse de dronele ruseşti.

146 afișări
Imaginea articolului Negrescu cere Parlamentului European fonduri pentru protejarea frontierelor după incidentele produse de dronele ruseşti

„Zilele trecute au fost descoperite, pe malul românesc al Dunării, părţi din drone folosite de armata rusă în atacurile care vizează distrugerea infrastructurii portuare a Ucrainei. Situaţia reclamă atenţia autorităţilor europene, care trebuie să aibă o reacţie comună şi clară pe acest subiect. Uniunea Europeană trebuie să fie fermă în a-şi exprima solidaritatea faţă de România şi protejarea frontierelor noastre comune europene. De aceea, am solicitat, în bugetul european pentru anul viitor, fonduri suplimentare pentru protejarea frontierelor noastre externe şi pentru asistarea populaţiei terorizate de atacurile ruse realizate chiar la câţiva metri de casele lor", a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, responsabilul grupului social-democrat pentru bugetul european.

Reprezentantul României în Parlamentul European a explicat că UE trebuie să respecte tratatele şi să protejeze comunităţile de frontieră.

„Multe persoane se gândesc să părăsească zona, în timp ce afacerile lor sunt afectate şi activităţile turistice stagnează. Europa trebuie să evite depopularea comunităţilor de frontieră, esenţiale în asistenţa oferită Ucrainei şi în viitorul proces de reconstrucţie. Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să aplice tratatele europene şi să acţioneze prin măsuri concrete pentru protejarea tuturor cetăţenilor europeni", a atras atenţia europarlamentarul Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici