Negrescu, despre Schengen: Soluţia identificată reprezintă o victorie importantă de etapă

Soluţia identificată reprezintă o victorie importantă de etapă, în care puţini au crezut, dar care iată este pe cale să se realizeze, spune europarlamentarul Victor Negrescu, după anunţul potrivit căruia Austria ar fi propus României şi Bulgariei să intre în spaţiul Schengen pe cale aeriană.

283 afișări
Imaginea articolului Negrescu, despre Schengen: Soluţia identificată reprezintă o victorie importantă de etapă

Negrescu, despre Schengen: Soluţia identificată reprezintă o victorie importantă de etapă

„România are astăzi toate şansele să intre în spaţiul Schengen pe cale aeriană. După aproape 13 ani de aşteptare, în sfârşit se produce o schimbare pe care mulţi o considerau imposibilă după dezastrul înregistrat acum un an. Prin discuţiile avute de premierul Marcel Ciolacu cu liderii europeni, la care am avut plăcerea să particip, în mod special cu cancelarul social-democrat german Olaf Scholz, dar şi ca urmare a vizitei efectuate recent la Viena, am reuşit să convingem partenerii austrieci că argumentele României sunt solide”, susţine, într-o postare pe Facebook Victor Negrescu.

El spune că cerinţele vehiculate de Austria „nu sunt o problemă”.

„Soluţia identificată reprezintă o victorie importantă de etapă, în care puţini au crezut, dar care iată este pe cale să se realizeze. În curând, sperăm ca toţi românii să călătorească pe calea aeriană ca toţi ceilalţi cetăţeni din spaţiul Schengen. România este pregătită. Cerinţele vehiculate de Austria în spaţiul public nu sunt o problemă deşi nu erau necesare în cazul României. Evident, sperăm să demonstrăm în scurt timp şi că partenerii noştri bulgari, cu care suntem în continuare cuplaţi în acest demers, sunt pregătiţi şi pentru intrarea pe cale terestră. Sunt convins că România are frontierele terestre sigure şi respectă complet standardele Schengen”, a adăugat europarlamentarul PSD.

Conform acestuia, după votul care ar urma să aibă loc curând în parlamentul olandez privind ridicarea veto-ului pentru Bulgaria, urmează următoarele etape de negociere şi finalizarea textului deciziei.

„Am spart gheaţa! Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici