Nica şi Orban s-au întâlnit pentru redactarea acordului politic între PSD şi PNL

Vicepreşedintele PSD Dan Nica şi prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban au avut o întâlnire, marţi seară, pentru a stabili principiile şi obiectivele acordului politic care va fi semnat miercuri între PNL şi PSD.

20 afișări
Imaginea articolului Nica şi Orban s-au întâlnit pentru redactarea acordului politic între PSD şi PNL

Nica şi Orban s-au întâlnit pentru redactarea acordului politic între PSD şi PNL

"Am început să lucrăm la redactarea acordului pe care vrem să-l încheiem mâine (miercuri - n.r.) cu PNL. Obiectivele şi principiile care vor sta la baza acestui acord sunt aşteptările pe care le au românii de la două formaţiuni politice foarte serioase şi mai ales va veni ca un răspuns la aşteptările pe care le au românii. Românii au dreptul la un nou orizont, ca să aibă în acest moment o nouă şansă ca ceea ce înseamnă lucrurile care până acum nu au fost bune, care au nemulţumit să aibă un răspuns serios şi un răspuns credibil", a spus Dan Nica.

El a subliniat că acesta este proiectul pe care PSD şi PNL doresc să-l finalizeze, "proiectul care va permite ca România să aibă un preşedinte care să ştie ce are de făcut şi care să facă ceea ce românii aşteaptă, în persoana lui Mircea Geoană".

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că PSD şi PNL doresc să dea României "garanţia unui nou început".

"Nu ne mai putem permite, după 20 de ani de la Revoluţie, în care aspriraţiile şi aşteptările multora dintre români au fost înşelate, uitate, de mulţi dintre cei care au condus România, în sfârşit să-şi găsească un răspuns, posibilitatea punerii în practică. Lucrăm la un acord care să fie mai mult decât un simplu acord de guvernare, încercăm să stabilim nişte obiective cât se poate de clare, care să ţină cont de nevoile oamenilor, de problemele cu care se confrunta românii şi de speranţele şi aspiraţiile românilor. De asemenea, vrem să punem bazele unui alt tip de guvernare decât guvernarea de până acum", a spus Orban.

Întrebat dacă este un acord de principii, urmând să fie dezvoltat după alegeri, liderul PNL a menţionat că "obiectivul fundamental" e scăparea României de "actualul chiriaş de la Cotroceni" şi mai ales "de toate relele pe care le-a adus în societatea românească Traian Băsescu".

"În cinci ani de zile nu am avut altceva de făcut decât să fim actori neputincioşi la permanentele conflicte, crize, tensiuni induse de Traian Băsescu. Nu am făcut altceva decât să încercăm să stingem toate incendiile provocate de actualul chiriaş de la Cotroceni. Vrem o Românie în care să regăsim unitatea românilor, să ne recâştigăm încrederea unii în alţii, vrem o Românie în care oamenii să fie respectaţi de instituţiile statului şi de politicieni, vrem o Românie în care fiecare român să aibă şansa să se realizeze în viaţă", a declarat Orban.

În plus, liderul PNL a declarat ulterior, pentru MEDIAFAX, că textul final al acordului va fi dat publicităţii, miercuri, după semnare, infirmând în acest context că au existat discuţii despre funcţii şi persoane în viitoarea guvernare.

Întâlnirea a durat aproximativ o oră, de la 18,00 la 19,00 şi s-a desfăşurat în biroul de vicepreşedinte al Camerei al lui Ludovic Orban. La momentul declaraţiilor celor doi politiceni, şi-au făcut apariţia la biroul lui Orban şi social-democraţii Viorel Hrebenciuc şi Liviu Dragnea, care au plecat în momentul în care au văzut presa.

Acordul de colaborare politică între PSD+PC şi PNL urmează să fie semnat, miercuri, la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici