„Nicio femeie nu are penis” - afirmaţie transfobă din partea premierului Rishi Sunak

Rishi Sunak a declarat că „100%” dintre femei nu au penis", dar nu a luat în calcul că numai în Marea Britanie sunt 1,1 milioane de hermafrodiţi sau androgini, fără a mai menţiona cele 262.000 de persoane care şi-au schimbat sexul.

2255 afișări
Imaginea articolului „Nicio femeie nu are penis” - afirmaţie transfobă din partea premierului Rishi Sunak

Prim-ministrul britanic a luat în considerare dezbaterea privind drepturile persoanelor transexuale (care au făcut schimbare totală sau parţială de sex) în timpul unui nou interviu, la scurt timp după ce adversarul său laburist, Keir Starmer, a  declarat că „99,9 la sută nu au penis”.

Rishi Sunak, încă dinainte de a deveni premier, a promis că nu va recunoaşte alte identităţi sexuale ca-n Franţa, în afară de sexul masculin şi sexul feminin. 

Premierul a criticat Franţa pentru că a interzis cuvintele "mamă" şi "tată" în acte, înlocuindu-le cu "părinte 1 şi părinte 2"

Ar trebui să avem întotdeauna compasiune, înţelegere şi toleranţă faţă de persoanele care se gândesc să-şi schimbe genul”, a spus premierul britanic pentru Conservative Home.

„Dar când vine vorba de aceste probleme de protecţie a drepturilor femeilor şi a spaţiilor femeilor, cred că problema sexului biologic este fundamental importantă”, transmite Rishi Sunak potrivit Independent

Bloomberg transmite că sunt în Marea Britanie pest 262.000 de persoane care s-au identificat ca fiind de un sex diferit faţă de ce li s-a atribuit la naştere.

Până la 1,1 milioane de persoane numai în Marea Britanie se consideră intersexuale (hermafrodite), posedând organe genitale feminine şi masculine de la naştere. 

Declaraţia transfobă a primului premier de culoare şi hindus din istoria Marii Britanii i-ar putea păta reputaţia şi cariera politică, dar ar compromite şi şansele Partidului Conservator de a mai obţine guvernarea la alegerile parlamentare din 2025, Partidul Laburist fiind cel mai bine cotat în sondaje. 

Partidul Conservator nu a avut întotdeauna o agendă homofobă în trecut. Înainte de guvernarea ultraconservatoare a premierului Boris Johnson, partidul britanic de centru-dreapta a avut politici liberale. 

În 2016, fostul premier conservator care a guvernat Marea Britanie din 2010 până la referendumul de ieşire din Uniunea Europeană, David Cameron, a fost premiat pentru că a legalizat căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex, potrivit The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici