Nicolae Ciucă a demisionat. Cătălin Predoiu a fost numit premier interimar. Noul guvern va fi învestit joi - surse / UDMR ar putea ieşi de la guvernare

Nicolae Ciucă a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală, aşa cum a fost stabilit în protocolul coaliţiei de guvernare. Anunţul a fost făcut de la Palatul Victoria.

3668 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă a demisionat. Cătălin Predoiu a fost numit premier interimar. Noul guvern va fi învestit joi - surse / UDMR ar putea ieşi de la guvernare

Premierul Nicolae Ciucă demisionează. Noul guvern va fi învestit joi - surse / UDMR ar putea ieşi de la guvernare

UPDATE 18:30 PSD şi PNL merg la consultările de la Cotroceni fără UDMR

PSD, PNL şi grupul minorităţilor naţionale vor merge împreună, dar fără UDMR, la consultările programate marţi la Palatul Cotroceni, înaintea desemnării unui nou premier.

De la ora 12.00 preşedintele va primi liderii PSD, PNL şi ai Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.

De la 12.30 este programată la consultări Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), de la ora 13.00 Uniunea Salvaţi România (USR), iar de la 13.30 Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

UPDATE 17:30 Cătălin Predoiu, premier interimar

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a numit pe ministrul de Justiţie, Cătălin Predoiu, în funcţia de premier interimar după demisia lui Nicolae Ciucă. De asemenea, şeful statului a convocat partidele la consultări pentru formarea unui nou Guvern.

UPDATE 17:00 Ciolacu îşi doreşte ca UDMR să rămână la guvernare

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că, dacă va fi desemnat premier de preşedintele Klaus Iohannis, va avea o întâlnire cu preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

El a adăugat că îşi doreşte ca UDMR să rămână la guvernare.

UPDATE 16:00: Nicolae Ciucă a demisionat

Nicolae Ciucă a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală, aşa cum a fost stabilit în protocolul coaliţiei de guvernare. Anunţul a fost făcut de la Palatul Victoria.

„Îmi închei activitatea ca prim-ministru. La nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei”, a anunţat Nicolae Ciucă.

După anunţul oficial, Ciucă a plecat spre Palatul Cotroceni pentru a-şi depune mandatul în faţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

„O să merg ca să-mi depun mandatul la preşedintele României... vom avea un guvern interimar... noi ne-am propus ca până joi să avem un guvern învestit”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu va prelua funcţia din fruntea Guvernului. Prima şedinţă a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.

Noul Guvern

Miercuri vor fi audierile miniştrilor, iar joi votul de învestitură, declară pentru MEDIAFAX surse politice.

„Luni, la 17.00, vom definitiva programul de guvernare”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Potrivit acestora, întâlnirea va fi cu PNL şi Minorităţile, nu ştie încă dacă şi UDMR.

„Miercuri vor fi audierile miniştrilor, iar joi votul de învestitură”, conchid sursele citate.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să îl nominalizeze pe Marcel Ciolacu pentru a forma noul Executiv.

În urma discuţiilor dintre partidele din coaliţie, la rotativă UDMR-ului i s-ar fi propus să păstreze Ministerul mediului şi să primească Ministerul Energiei, însă Kelemen Hunor a spus că fără Ministerul Dezvoltării UDMR nu rămâne în Guvern.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici