Nicolae Ciucă i-a promis lui Marcel Ciolacu că va deveni premier de anul viitor. Ce planuri are liderul PSD pentru România

  • Actualul premier îl asigură pe Marcel Ciolacu că din data de 25 mai 2023 va fi cel de-al 71-lea prim-ministru al României.
  • De asemenea, se va face o rotaţie şi între ministere.
  • PNL va prelua Ministerul Transporturilor şi Finanţele, iar PSD va prelua Ministerul Justiţiei.
5492 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă i-a promis lui Marcel Ciolacu că va deveni premier de anul viitor. Ce planuri are liderul PSD pentru România

Sursa Foto - Marcel Ciolacu, Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat conform site-ului Partidului Social Democrat, că prioritatea sa va fi bunăstarea românilor şi găsirea unor soluţii mai bune pentru preţurile la energie. 

E o onoare să fi premier, nu e pe dorinţe. Dorinţa mea ţine de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să îi reprezint ca prim-ministru, eu am să fiu. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a afirmat Marcel Ciolacu pe 9 august la Parlament.

Liderul PSD mai spune că pe parcursul mandatului său de premier, PSD va nominaliza un candidat pentru alegerile prezidenţiale, fie din partid, dar şi din afara acestuia, numai dacă filialele PSD vor accepta persoana pentru această poziţie. La momentul actual, secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană este politicianul cu cea mai mare popularitate după ultimele sondaje pentru o potenţială candidatură la preşedinţie în 2024. Mandatul de secretar adjunct al NATO îi va expira în octombrie 2023. 

Spre deosebire de predecesorii săi, Marcel Ciolacu, ca lider al PSD, s-a remarcat a fi un susţinător al euroatlantismului, fiind pentru ratificarea aderării Finlandei şi Suediei la NATO, şi a declarat că Ucraina trebuie să câştige războiul împotriva Rusiei. 

Marcel Ciolacu l-a catalogat pe Vladimir Putin drept "criminal de război" pentru acţiunile sale din Ucraina. 

În privinţa dezvoltării, liderul PSD spune că România poate deveni un hub de stabilitate şi  dezvoltare regională. Promite că va solicita acordarea statutului de candidat UE pentru Ucraina şi Republica Moldova şi va insista pentru aderarea României la spaţiul Schengen, dar şi pentru flexibilizarea PLANULUI NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ pe zona de pensii. 

El a făcut un apel că România trebuie să aibă un cadru fiscal modern şi european

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici