Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor că PNL votează legea pensiilor

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, în Biroul Politic Naţional (BPN), că liberalii vor vota legea pensiilor şi în Camera Deputaţilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

354 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor că PNL votează legea pensiilor

Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor că PNL votează legea pensiilor

Nicolae Ciucă a spus, în şedinţa de BPN, că liberalii vor vota Legea pensiilor şi în Camera Deputaţilor.

„Noi am reuşit să mărim cu 40 la sută pensiile în trei ani. Am crescut punctul de pensie de la 1265 la 1785 şi totul cu resurse sustenabile. Am vrut şi trebuie să veghem ca şi acum majorările să fie sustenabile. Noi vom rămâne în aceasta Coaliţie vocea raţiunii şi a onestităţii. De unde şi dialogul legat de sustenabilitate”, a spus Ciucă, potrivit surselor citate.

De asemenea, Nicolae Ciucă a mai spus în BPN că „sunt limite peste care nu vom accepta să trecem”, iar una dintre ele, potrivit preşedintelui PNL, respectarea angajamentului faţă de salariile din Educaţie, la care PNL s-a angajat în luna iunie.

O altă preocupare pentru PNL este discuţia pe măsurile care ţin de Sănătate şi Ciucă le-a spus liberalilor că ce a ţinut de CNAS „s-a îndeplinit”, însă sunt continuate discuţiile „pe întreaga problematică din Sănătate”.

În privinţa absorbţiei fondurilor europene, Ciucă le-a spus liberalilor că aceasta „a fost una cât de poate de bună”, adică a fost o absorbţie de 90% pe fonduri de coeziune.

Cu toate acestea, absorbţia nu a fost „atât de bună ca în 2022”, când a crescut cu 20%.

„Economia va putea supravieţui şi îşi va putea menţine trendul de creştere doar printr-o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene, iar menţinerea unui buget mare pentru investiţii este obligatoriu pentru noi, PNL. Ca atare, vă rog să avem cu toţii în vedere, şi miniştrii, şi responsabilii din administraţia locală, insistenţa pe absorbţia banilor din PNRR”, le-a mai spus Nicolae Ciucă, în BPN, colegilor săi liberali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici