Nicolae Hurduc a depus jurmământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării | FOTO

Nicolae Hurduc a depus, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministrul al Cercetării. Preşedinţii celor două partide din coaliţia de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu au participat la ceremonie.

324 afișări
Imaginea articolului Nicolae Hurduc a depus jurmământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării | FOTO

Nicolae Hurduc a depus jurmământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării

Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, a depus, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie. Klaus Iohannis a semnat, vinerea trecută, decretul numirii acestuia, după demisia în august a lui Nicolae Burnete.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a domnului Nicolae Hurduc în funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării a avut loc luni, începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Au fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă, dar şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu au participat la ceremonie.

Şeful statului Klaus Iohannis a semnat, vinerea trecută, decretul pentru numirea lui Nicolae Hurduc în funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării. Hurduc a fost propus joi pentru a prelua acest mandat, după ce, la sfârşitul lunii august, Nicolae Burnete a demisionat din funcţie.

Tot vineri, premierul Viorica Dăncilă anunţa că l-a propus pentru preluarea mandatului de ministru al Cercetării pe Nicolae Hurduc, decanul Facultăţii de Inginerie chimică şi Protecţia mediului de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Interimatul la Ministerul Cercetării a fost asigurat de către Viorel Ştefan şi a expirat pe 27 octombrie.

Pe 31 august, Nicolae Burnete a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării, el precizând că decizia sa este irevocabilă.

Nicolae Hurduc (62 de ani) este inginer chimist şi a absolvit în 1980 Institutul Politehnic din Iaşi - profil Tehnologia Compuşilor Macromoleculari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici