Nicolae Timofti se întâlneşte, miercuri, la Bucureşti, cu Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, face o vizită oficială la Bucureşti, urmând să aibă miercuri întâlniri cu şeful statului Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş.

404 afișări
Imaginea articolului Nicolae Timofti se întâlneşte, miercuri, la Bucureşti, cu Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş

Nicolae Timofti se întâlneşte, miercuri, la Bucureşti, cu Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş

Discuţiile vor viza subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, colaborarea în plan economic, politic şi social, precizează Preşedinţia Republicii Moldova, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Timofti urmează să înmâneze, cu ocazia acestei vizite, distincţiile oferite anterior preşedintelui Klaus Iohannis, şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat şi actorului Florin Piersic.

Întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş va avea loc la ora 13.30, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, Timofti va avea discuţii şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, precum şi cu alţi înalţi oficiali.

În ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, cei doi discutând despre situaţia social-politică de la Chişinău. Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei R. Moldova, în cadrul convorbirii, preşedintele Iohannis a reafirmat că prin învestirea noului Guvern de la Chişinău s-a făcut un pas important în depăşirea crizei politice şi în ideea implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

De asemenea, sursa citată mai precizează că a fost reafirmată disponibilitatea celor două state de a coopera intens în plan politic, economic şi social, iar preşedintele Timofti i-a mulţumit omologului său român pentru susţinerea constantă pe care o acordă România Republicii Moldova. Cu acest prilej, Iohannis l-a invitat pe Timofti să facă o vizită oficială în România.

Tot în ianuarie, Nicolae Timofti l-a decorat pe preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Republicii "în semn de profundă gratitudine" pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova.

"Distincţia i-a fost oferită domnului Iohannis în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova şi pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova", se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei moldovene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici