Nicolae Văcăroiu i-a transmis liderului PSD demisia sa din partid - surse

Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a transmis, joi seară, preşedintelui PSD, Mircea Geoană, demisia sa din calitatea de membru al acestui partid, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

57 afișări
Imaginea articolului Nicolae Văcăroiu i-a transmis liderului PSD demisia sa din partid - surse

Nicolae Văcăroiu i-a transmis liderului PSD demisia sa din partid - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Demisia lui Văcăroiu a ajuns la cabinetul lui Mircea Geoană joi seară, au precizat sursele citate.

Nicolae Văcăroiu a fost ales, marţi, prin votul Camerelor reunite ale Parlamentului, preşedinte al Curţii de Conturi, el urmând să activeze în această funcţie pentru o perioadă de nouă ani. Tot marţi, Văcăroiu a depus jurământul în faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Curţii de Conturi.

Văcăroiu şi-a înaintat, miercuri, şi demisia din calitatea de preşedinte al Senatului şi din cea de senator, la Biroul Permanent al Senatului, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare. Sursele citate au mai precizat că decizia privind demisia lui Văcăroiu îşi va face efectul de miercuri, însă va fi anunţată în plenul Senatului abia săptămâna viitoare, în şedinţa de plen de luni.

Nicolae Văcăroiu a declarat că senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă este delegat să ocupe, probabil până luni, interimar, funcţia de preşedinte al Senatului.

Şedinţa grupului PSD din Senat pentru desemnarea succesorului lui Nicolae Văcăroiu la preşedinţia acestui for legislativ, programată pentru miercuri a fost amânată pentru luni, urmând să aibă loc după Biroul Permanent Naţional al PSD, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici