Nicolăescu: Meleşcanu, ameninţat "ordinar" la telefon de Băsescu pentru că nu a trimis cele 8 cereri

Ministrul Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu a declarat, luni, la Radio News FM, că Teodor Meleşcanu a fost ameninţat în mod "ordinar" la telefon de către preşedintele Traian Băsescu pentru că nu a transmis Parchetului cererile de începere a urmăririi penale pentru cei opt demnitari.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolăescu: Meleşcanu, ameninţat "ordinar" la telefon de Băsescu pentru că nu a trimis cele 8 cereri

Nicolăescu: Meleşcanu, ameninţat "ordinar" la telefon de Băsescu pentru că nu a trimis cele 8 cereri

"Ministrul Meleşcanu a fost ameninţat la telefon ordinar de preşedintele Traian Băsescu, cu un limbaj care nu poate fi reprodus la un post de radio sau în presă. Nouă ne-a spus acest lucru Meleşcanu, în ce hal i-a putut vorbi preşedintele la telefon pentru că şi-a permis să facă un gest legal", a declarat Nicolăescu.

Meleşcanu a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că a vorbit la telefon în jurul orei 11.00 cu preşedintele Traian Băsescu despre situaţia dosarelor, fără a face alte precizări.

Preşedintele Băsescu i-a cerut, luni, într-o scrisoare, ministrului interimar al Justiţiei să trimită Parchetului cererea sa de începere a urmăririi penale în cazul celor opt foşti sau actuali demnitari, avertizându-l că dacă refuză ar săvârşi un abuz în serviciu, iar şeful statului nu va ezita să acţioneze.

"Având în vedere că în momentul de faţă împiedicaţi îndeplinirea unei prerogative a preşedintelui României, vă solicit să vă limitaţi la atribuţiile legale pe care le aveţi, transmiţând solicitările mele de începere a urmăririi penale către Ministerul Public împreună cu referatele procurorilor de caz şi cu cererile formulate de Procurorul General şi procurorul şef DNA, documente ce se află în posesia dumneavoastră. Vă atenţionez că în caz contrar aţi săvârşi un abuz în serviciu şi nu voi ezita să acţionez, în baza prerogativelor legale şi constituţionale pe care le am, în vederea normalizării situaţiei", i-a scris şeful statului ministrului interimar al Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat, duminică, pe ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, că, prin atitudinea în cazul celor opt miniştri pentru care şeful statului a cerut începerea urmăririi penale, se apropie de abuz în serviciu. "E un avertisment pe care i-l dau public", a spus Băsescu.

Ministrul interimar al Justiţiei Teodor Meleşcanu a dispus, sâmbătă, să fie restituite Preşedinţiei documentele referitoare la cei opt foşti sau actuali miniştri, primite cu o zi în urmă, pe motiv că nu reprezintă "dosarul cauzei".

"În conformitate cu solicitarea Preşedintelui României, ministrul interimar al justiţiei, domnul Teodor Viorel Meleşcanu, a dispus, în cursul zilei de astăzi, 19 ianuarie, restituirea către Administraţia Prezidenţială a tuturor documentelor primite în cursul serii trecute, care vizează opt foşti şi actuali miniştri pentru care a fost cerută declanşarea procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale", se arată într-un comunicat al ministerului remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, conform MJ, ministrul "se află, în continuare, în imposibilitatea legală şi obiectivă de a-şi exercita atribuţiile prevăzute de Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială" şi a cerut specialiştilor din instituţie să analizeze demersurile legale care ar urma să fie întreprinse în continuare.

PDL i-a cerut, duminică, preşedintelui Traian Băsescu să facă demersuri pentru începerea urmăririi penale a ministrului interimar al Justiţiei Teodor Meleşcanu şi să-l suspende pe acesta din funcţie, acuzându-l de abuz în serviciu şi de reţinere sau distrugere de înscrisuri oficiale.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, miercuri, ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici