Nicolăescu: Orban ar trebui să-şi depună mandatul de la şefia PNL Bucureşti

Liderul PNL Mureş, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, că este de părere că Ludovic Orban ar trebui să-şi depună mandatul din fruntea organizaţiei PNL Bucureşti.

48 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Orban ar trebui să-şi depună mandatul de la şefia PNL Bucureşti

Nicolăescu: Orban ar trebui să-şi depună mandatul de la şefia PNL Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"E vorba de respectarea hotărârilor partidului, nimic altceva. Eu cred că trebuie să-şi depună mandatul, aşa e corect din punctul de vedere al hotărârilor partidului", a spus Nicolăescu.

El a susţinut că presupusa dispută dintre Orban şi şeful partidului, premierul Călin Popescu Tăriceanu, nu este reală, pentru că nu are temei.

"Temeiul e Statutul partidului", a spus Nicolăescu, adăugând că, dacă cineva doreşte să interpreteze altfel Statutul, este problema sa, însă el înţelege să se încadreze în prevederile acestuia, pentru că nu-şi permite să dea exemplu populaţiei şi electoratului că PNL nu respectă propriile hotărâri.

Întrebat dacă Orban ar trebui să plece şi din funcţia de ministru, liderul liberal a spus că "nu are nicio legătură funcţia administrativă cu cea politică", arătând că funcţia de preşedinte de organizaţie este aleasă, iar cea de ministru este de management şi cade în sarcina premierului şi a Parlamentului, la învestire.

Nicolăescu a afirmat că singura în măsură să hotărască dacă se va nuanţa sau nu decizia de demitere a lui Orban din fruntea PNL Bucureşti, pentru că filiala nu a realizat un scor de minimum 15% la locale, este Delegaţia Permanentă de la nivel naţional, care se va întruni duminică.

"Dacă în Delegaţia Permanentă se va veni cu suficient de multe argumente, cu suficiente dovezi că acolo ar trebui ca lucrurile să fie privite altfel ca la nivelul întregii ţări, este posibil să fie discutate şi nuanţată decizia. Este posibil", a spus Nicolăescu, adăugând că îi este greu să anticipeze ce vor face ceilalţi lideri judeţeni ai PNL la Delegaţia Permanentă.

Totuşi, el a adăugat că, din câte ştie, se doreşte ca Delegaţia Permanentă să ia "măsuri constructive" şi să "dea posibilitatea partidului să meargă mai departe pe trendul ascendent pe care l-a luat după alegerile locale".

Liberalii se vor reuni, duminică, în Delegaţia Permanentă, pentru a analiza rezultatele obţinute de organizaţiile PNL, vor lua act de dizolvarea conducerilor filialelor cu rezultate slabe, printre care şi PNL Bucureşti, şi vor începe discuţiile privind pregătirea alegerilor parlamentare.

Astfel, conducerile filialelor cu rezultate slabe - Dâmboviţa, Neamţ, Suceava, Sibiu, Arad, Timiş şi Bucureşti - sectoarele 2, 3, 4 şi 5 vor fi dizolvate automat, în şedinţa Delegaţiei Permanente, urmând ca validarea unor noi conduceri fie interimare, fie definitive să fie făcute în şedinţa care va urma Delegaţiei.

Măsura demiterii automate a liderilor celor şapte organizaţii PNL a fost anunţată de preşedintele partidului, premierul Călin Popescu Tăriceanu, în prima şedinţă a BPC de după alegeri, desfăşurată luni, când aceasta a declarat că liderii filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru CJ, dar nu numai, sunt aşteptaţi "să-şi depună mandatul" la reuniunea Delegaţiei Permanente de duminică.

De altfel, Orban l-a informat pe liderul PNL că nu demisionează şi în şedinţa BPC, când, potrivit unor surse liberale, i-ar fi spus că el "nu este preşedintele de la Hunedoara sau Covasna" şi că nu poate demisiona pentru că nu se simte responsabil pentru scorul obţinut de PNL în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici