Nicolai: Năstase nu a fost condamnat pentru o "găinărie", ci pentru o faptă din Codul Penal

Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat, vineri, că fostul premier Adrian Năstase nu a fost condamnat pentru o "găinărie", după cum a susţinut şeful statului, ci pentru o infracţiune din Codul Penal, susţinând că Traian Băsescu se preocupă prea mult de justiţie.

572 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Năstase nu a fost condamnat pentru o "găinărie", ci pentru o faptă din Codul Penal

Norica Nicolai (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Nicolai a fost întrebată cum apreciază afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că fostul premier Adrian Năstase a fost închis pentru "o găinărie".

"Nouă ne cere Bruxelles –ul, şi preşedintele cântă în acest cor al Bruxelles-ului, pentru a nu mai face judecăţi de valoare cu privire la deciziile instanţelor judecătoreşti. Până una alta, o instanţă, Curtea Supremă, în această ţară a considerat că Adrian Năstase a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de legea penală, noţiunea de «găinărie» nu face parte din Codul Penal. Avem infracţiuni cu un grad mai mare sau mai mic de impact social şi cred că lucrul acesta denotă faptul că preşedintele este foarte preocupat de justiţie, ceea ce nu ar trebui să fie un şef de stat cel puţin într-o ţară modernă şi civilazată", a susţinut Nicolai.

Preşedintele Traian Băsescu declarat, joi, că regretă ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase, pentru ce a reprezentat acesta pentru ţară, precizând că fostul premier a fost condamnat "pentru o găinărie", dar acesta are şanse să revină în politică şi să fie important, problema fiind dacă îl vrea PSD.

El a spus că nu vrea să fie acuzat de fariseism, dar îi pare rău pentru ce a păţit Adrian Năstase.

"Îmi pare rău pentru ce a păţit Năstase. Nu că nu merita, ci pentru ce a fost pentru România", a spus Băsescu.

El a adăugat că Năstase a fost premierul care a finalizat negocieri importante cu structuri din care România face acum parte.

De asemenea, Băsescu a spus că Năstase a "ţinut" Guvernul cu o mână puternică.

Potrivit lui Băsescu, Năstase a fost condamnat pentru "o găinărie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici