Nicuşor Constantinescu: Am deranjat Guvernul prin atitudinea avută în chestiunea arieratelor

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, miercuri seară, că a pierdut şansa de a fi susţinut de PSD la şefia UNCJR deoarece a "supărat" Guvernul prin atitudinea în chestiunea arieratelor, însă rezolvarea acestei probleme de către Executiv merită pierderea sprijinului.

411 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu: Am deranjat Guvernul prin atitudinea avută în chestiunea arieratelor

Nicuşor Constantinescu: Am deranjat Guvernul prin atitudinea avută în chestiunea arieratelor (Imagine: Cristi Cimpoes / MediafaxFoto)

Constantinescu a declarat după votul în favoarea desemnării lui Marian Oprişan drept candidat al PSD la şefia UNCJR că nu va mai candida la nicio funcţie în cadrul acestui for, nici pentru cea de preşedinte, vicepreşedinte sau secretar general.

"Din păcate pentru mine ceea ce am declarat vizavi de arierate şi în apărarea autorităţilor locale a deranjat Guvernul şi puterea, în general UNCJR a deranjat Puterea şi eu ca secretar general al UNCJR am deranjat când am luat apărarea autorităţilor locale şi când era prim-ministru Adrian Năstase şi când era prim-ministru domnul Tăriceanu şi când era prim-ministru domnul Boc 1, Boc 2, Boc 3. Puterea nu suportă ca cineva să aibă verticalitatea să spună atunci când greşeşte, pentru că tocmai ăsta este rolul UNCJR-ului, să apere interesele autorităţilor locale", a susţinut Constantinescu.

El a precizat că votul pentru desemnarea candidatului PSD la şefia UNCJR a fost influenţat de partid şi de Guvern, dar respectă rezultatul acestui vot.

"De acum o să vorbesc în numele judeţului Constanţa şi a celor 250 de mii de cetăţeni care m-au votat. Pe ei nu-i poţi minţi niciodată (...) dacă nu avem curajul să spunem lucrurilor pe nume şi ne ascundem după copac...", a mai declarat preşedintele CJ Constanţa.

El a mai reproşat Guvernului că deocamdată "lucrurile nu se mişcă, banii europeni sunt blocaţi din noiembrie anul trecut".

"Deci lucrurile nu se mişcă şi oamenii aşteaptă, aşteaptă şi la iarnă dacă nu ne vom mişca şi Guvernul nu se va mişca vom ajunge în situaţia de unde am fost sus, să fim în jos (...) Eu nu am avut o problemă cu premierul, eu am avut o problemă cu ministerul de Finanţe, care nu înseamnă numai Voinea, înseamnă şi domnul Gherghina şi domnul Chiţoiu şi domnul Vosganian, sunt mulţi acolo care trebuie să dea drumul la economia reală. Firmele sunt în pragul falimentului, trebuie să reducem fiscalitatea cum am promis, ca să vină banii inclusiv la autorităţile locale, inclusiv la Guvernul României", a apreciat Constantinescu.

El a mai susţinut că nu este convins că noua conducere a UNCJR va fi mai puternică, pentru că sunt "foarte mulţi preşedinţi tineri de CJ care nu au experienţă, din păcate şi la PSD şi la PNL, oameni care nu au mai fost preşedinţi" şi care nu cunosc clar atribuţiile consiliilor judeţene.

Nicușor Constantinescu a menţionat că, personal, îl va vota joi pe Marian Oprişan pentru şefia UNCJR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici