Nicuşor Dan neagă că are partid: Liderii Uniunii Forţelor Locale s-au arătat dispuşi să colaborăm

Nicuşor Dan a negat, marţi, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că ar fi înfiinţat în 2019 un partid şi că Uniunea Forţelor Locale (UFL) a fost constituit de trei apropiaţi. El a precizat însă că a propus introducerea acestei formaţiuni într-o alianţă extinsă cu USR şi PLUS.

294 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan neagă că are partid: Liderii Uniunii Forţelor Locale s-au arătat dispuşi să colaborăm

Nicuşor Dan neagă că are partid

”Informaţia apărută astăzi (luni - n.r.) nu are de-a face cu situaţia politică pe care o ştim cu toţii. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziţie pentru susţinerea candidaturii sale şi care a obţinut deja sprijinul USR-ului. Uniunea Forţelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate şi care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar. O posibilă utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza în care o alianţă politică doreşte să sprijine candidatura mea la Primărie şi condiţionează sprijinul de prezenţa numelui alianţei pe buletinul de vot alături de numele meu. Printr-o alianţă şi cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru în niciunul din partidele alianţei, dar prin alianţa extinsă cu USR pot să-mi alătur numele alianţei pe buletinul de vot”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicuşor Dan.

El a mai afirmat că i-a prezentat situaţia liderului PLUS, Dacian Cioloş.

”Am comunicat în modul cel mai transparent această posibilitate lui Dacian Cioloş când am discutat de o posibilă susţinere din partea Alianţei USR PLUS, ca răspuns la obiecţia ca numele meu pe buletinul de vot nu ar <trage> lista de consilieri al partidelor care mă susţin şi, mai departe, această posibilitate a fost comunicată organelor de conducere ale Alianţei. În concluzie, vorbim de o soluţie tehnică la o problemă tehnică. Dacă se va pune vreodată problema de activa într-un partid, fiţi siguri că vă voi informa”, a adăugat Nicuşor Dan.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Nicuşor Dan ar fi înfiinţat anul trecut un partid - Uniunea Forţelor Locale. Conform Registrului partidelor politice, formaţiunea a fost înfiinţată în iulie anul trecut de Nicoleta Teodorescu, Elena Enescu şi Alina Dimache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici