Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a minţit: Firea, 7 minciuni într-o oră. Declaraţia făcută de primarul Capitalei

Deputatul Nicuşor Dan a afirmat, miercuri, că Gabriela Firea a minţit în legătură cu şapte aspecte, în această categorie intrând şi afirmaţiile primarului general al Capitalei potrivit cărora bugetul primăriei este de doar 600 milioane de euro pe an.

3016 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a minţit: Firea, 7 minciuni într-o oră. Declaraţia făcută de primarul Capitalei

Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a minţit asupra a şapte aspecte: Este ruşinos pentru primarul Capitalei

FIREA, 7 MINCIUNI INTR-O ORA

„Primarul Gabriela Firea a minţit asupra a şapte aspecte, pe care le voi detalia mai jos. Este ruşinos pentru primarul capitalei să mintă bucureştenii într-atât de flagrant. A afirmat că a plătit subvenţia pentru încălzirea termică. În realitate, subvenţia nu este plătită decât până la nivelul lunii aprilie 2019, sumă scadenţă (subvenţie neplătita la termenul scadent de 90 de zile) fiind de 140 milioane lei. A afirmat că în mandatul sau s-au schimbat 180 km de conducte din reţeaua de încălzire centralizată. O provoc pe Gabriela Firea să detalieze unde sunt cei 180 km de conducte schimbate, Această informaţie nu există pe site-urile municipalităţii. Specialiştii cu care am vorbit mi-au confirmat că 180 km sunt departe de realitate. Publice sunt sumele plătite deja de municipalitate pe investiţii în energia termică
-1,2 milioane lei în 2016
-6 milioane lei în 2017
-9,1 milioane lei în 2018
-5,3 milioane lei până în septembrie 2019 sume mai mult decât insuficiente pentru a schimbă 180 km de conducte”, a scris Nicuşor Dan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul o contrazice pe Firea şi legat de avariile în sistemul de încălzire. Primarul a făcut o serie de declaraţii, marţi seara, într-o intervenţie televizată. 

„A afirmat că avariile în sistemul de încălzire centralizată sunt mai puţine decât acum 4-5 ani. O provoc pe Gabriela Firea să facă publice bilanţurile avariilor din sistemul de încălzire din ultimii 5 ani pentru a verifică informaţia. RADET a refuzat să îmi comunice această informaţie pentru iarnă 2018-2019. În consecinţă am chemat în judecată RADET, iar Tribunalul mi-a admis cererea şi a obligat RADET la comunicarea informaţiilor. RADET a formulat recurs care este în curs de judecată la Curtea de Apel Bucureşti. Dar bucureştenii ştiu cel mai bine că serviciul de încălzire centralizată este mai prost, nu mai bun, decât acum 4-5 ani”, a adăugat Nicuşor Dan.

O altă „minciună” constatată de către acesta este cea referitoare la alocarea a cel puţin 100 milioane euro pentru sănptate, în fiecare an.

„A afirmat că a alocat în fiecare an cel puţin 100 milioane euro pentru sistemul de sănătate.

În realitate, cifrele sunt următoarele. Alocările pentru sănătate ale Primăriei Capitalei au fost
-227 milioane lei în 2016
-266 milioane lei în 2017
-256 milioane lei în 2018
Dintre acestea, cheltuielile de investiţii în sănătate au fost
-153 milioane lei în 2016
-160 milioane lei în 2017
-103 milioane lei în 2018
-58 milioane lei până în septembrie 2019”, mai transmite deputatul.

Nicuşor Dan a vorbit şi despre bugetul Primăriei Capitalei.

„A afirmat că veniturile de la bugetul de stat ale Primăriei Capitalei au fost cu 30% mai mici în 2019.
În realitate, veniturile de la bugetul de stat au fost
-3,4 miliarde lei în 2016
-3,6 miliarde lei în 2017
-3,8 miliarde lei în 2018.
Pentru anul 2019, conform bugetului actualizat la 30.09.2019, sunt aşteptate venituri de la stat de 3,3 miliarde lei sume defalcate din impozit pe venit şi 0,3 miliarde lei sume defalcate din TVAA, deci 3,6 miliarde lei. O reducere cu 30% din veniturile de la stat ar fi însemnat pentru 2019 doar 2,7 miliarde lei”.

El susţine că e o ruşine „de neînchipuit că Bucureştiul trebuie să apeleze la bani naţionali.

„A afirmat că bugetul anual al Primăriei Capitalei este de doar 600 milioane euro pe an.

Când ne referim la Bugetul Primărie Capitalei ne referim la bugetul Primăriei că instituţie cumulat cu instituţiile din subordine: administraţia spitalelor, administraţia străzilor, administraţia parcurilor, instituţiile de cultură, poliţia locală, etc. Acesta este bugetul real al Primăriei Capitalei, propus de primarul general Consiliului General, şi el a fost
-3 miliarde lei în 2016
-4,3 miliarde lei în 2017
-4,7 miliarde lei în 2018
-6,3 miliarde lei estimat nerealist de primarul Firea pentru 2019.

Chiar dacă ne referim la bugetul propriu al instituţiei Primăriei Municipiului Bucureşti, el a fost estimate de Primarul Firea şi votat de Consiliul General în 24 octombrie la 4,9 miliarde lei. Deci la primarul Firea 4,9 miliarde lei în 24 octombrie înseamnă 600 milioane euro în 29 octombrie.

A afirmat că eu aş fi afirmat că bugetul Primăriei Capitalei au fi de 2 miliarde de euro.

Afirmaţia exactă a fost “E o ruşine de neînchipuit că Bucureştiul, oraş cu buget anual de 2 miliarde de euro, să apeleze la bani naţionali, de care ar avea nevoie comunităţi sărace, şcoli, spitale”. M-am referit la bugetul Bucureştiului, adică al primăriei generale şi al primăriilor de sector împreună”, se mai arată în mesajul transmis de Nicuşor Dan.

 

Taguri:
nicuşor,
dan,
firea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici