Nicuşor Dan: Proiectul Hub-ului de mobilitate şi management urban a fost aprobat

  • Încă un proiect depus de Primăria Capitalei pentru finanţare prin PNRR a fost aprobat, respectiv crearea Hub-ului de mobilitate şi management urban, pentru care a fost alocată suma de 5,85 milioane lei, anunţă Nicuşor Dan.
  • El precizează că proiectul contribuie la digitalizarea activităţii PMB.
1076 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Proiectul Hub-ului de mobilitate şi management urban a fost aprobat

„Încă un proiect depus de Primăria Capitalei pentru finanţare prin PNRR a fost aprobat: este vorba despre crearea Hub-ului de mobilitate şi management urban, pentru care a fost alocată suma de 5,85 milioane lei. Proiectul ce contribuie la digitalizarea activităţilor PMB, prevede dezvoltarea şi operaţionalizarea pentru cetăţeni a unor componente ale Băncii de Date Urbane a Municipiului Bucureşti şi înfiinţarea unui Hub de mobilitate şi management urban ca interfaţă între Primăria Municipiului Bucureşti şi locuitori, respectiv ca un spaţiu de dezbateri şi consultare participativă a proiectelor de interes public”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

El precizează că în cadrul proiectului vor fi realizate o platformă digitală de servicii publice în domeniul urbanismului, respectiv o platformă de date deschise în domeniul mobilităţii urbane.

„Prin acest proiect ne propunem armonizarea şi integrarea informaţiilor, datelor şi planurilor iniţiate şi derulate atât de PMB cât şi de primăriile de sector şi alte instituţii aflate în subordinea sau coordonarea acestora, integrarea cu alte sisteme de planificare a mobilităţii şi managementului transportului public, colectarea şi agregarea datelor în sisteme de date integrate şi deschise pentru a uşura procesul decizional din domeniile management urban, urbanism şi mobilitate urbană şi informarea şi implicarea cetăţenilor în procesul decizional la nivelul autorităţilor publice locale. Înfiinţarea şi operaţionalizarea Hub-ului de mobilitate şi management urban este primul pas către construirea Centrului de Urbanism Bucureşti, entitate care să monitorizeze, să fundamenteze şi să coordoneze dezvoltarea urbană a Bucureştiului”, încheie Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici