Nina Iliescu despre demisia lui Ridzi: "Măi, Ionele, pierzi o chestie fantastică"

Soţia fostului preşedinte Ion Iliescu, Nina, cunoscută pentru discreţia sa în ceea ce priveşte apariţiile publice, a fost auzită, în timpul unui interviu acordat de fostul şef de stat postului Realitatea FM, îndemnându-l pe acesta să urmărească o declaraţie importantă a actualului preşedinte.

330 afișări
Imaginea articolului Nina Iliescu despre demisia lui Ridzi: "Măi, Ionele, pierzi o chestie fantastică"

Nina Iliescu despre demisia lui Ridzi: "Măi, Ionele, pierzi o chestie fantastică" (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

"... o declaraţie importantă a preşedintelui... Măi, Ionele, pierzi o chestie fantastică...", a putut fi auzită vocea Ninei Iliescu, în fundal, în timpul unui interviu acordat de fostul preşedinte postului de radio, conform înregistrării difuzate de Realitatea FM.

Ion Iliescu a spus, în acest scurt interviu, că în vacanţa de vară nu va pleca nicăieri şi că va citi şi va scrie, lucrând la un proiect al Academiei Române privind realizarea unei enciclopedii economice a României, în care este inclus şi un capitol despre ape.

"Nu mai am nici misiuni, nu mai sunt nici în Parlament, nu am nicio funcţie publică acum. (..) Citesc şi scriu. (...) Nu plec nicăieri. (...) M-am antrenat cu ceva timp în urmă la o lucrare pe care o proiectează Academia Română, privind o enciclopedie economică şi socială a României. A existat aşa ceva realizat în anii dinaintea războiului, în anii ’39-’44 sau aşa ceva şi iniţiatorul acestei acţiuni, academicianul Postolache, m-a solicitat pentru că a lipsit din encicplopedia anterioară un capitol despre ape şi m-am băgat în aşa o chestiune, am apelat la o serie de specialişti, am avut o primă întâlnire, o dezbatere, am prezentat câteva linii directoare, cam ce ar trebui să conţină acest capitol din enciclopedie privind apele României şi gospodărirea lor, ca sector al economiei naţionale. Deci e un proiect la care lucrez acum", a menţionat Iliescu.

La acest moment s-a auzit în fundal vocea Ninei Iliescu, iar interviul a fost întrerupt.

Ion Iliescu şi-a informat recent şi "colegii de blog" că a intrat în concediu şi va întrerupe dialogul pe blog pentru a se concentra mai mult, în aceste două luni de vacanţă, asupra "studiului unor probleme şi redactarea unor materiale", precizând că va reveni la începutul lunii septembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi seară, un discurs în timpul ceremoniei de învestire în funcţie a noului ministru al Tineretului şi Sportului, în care a spus că a avut loc o remaniere cu totul specială, pe fondul unei "crize morale", având doi parteneri: politiceni şi mass-media. De asemenea, Băsescu a acuzat o înţelegere "murdară" legată de difuzarea gratuită a unor clipuri electorale în campania pentru PE de către televiziunile comerciale în schimbul unor bani publici de la politicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici