Niţă: Bugetul pe 2010 este ca Executivul - mic, meschin şi îngust

Deputatul PSD Constantin Niţă a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că bugetul de stat pe anul 2010 este la fel ca Executivul, adică "mic, meschin şi îngust".

14 afișări
Imaginea articolului Niţă: Bugetul pe 2010 este ca Executivul - mic, meschin şi îngust

Niţă: Bugetul pe 2010 este ca Executivul - mic, meschin şi îngust (Imagine: Mediafax Foto)

"Bugetul a fost construit pe picior, nu are viziune şi cum e Guvernul aşa este şi bugetul: e mic, meschin şi îngust", a precizat Constantin Niţă, fost ministru al IMM, în timpul dezbaterilor generale la proiectul de buget pe anul 2010.

Niţă a mai spus că "la gura sacului se află un buget de austeritate", în timp ce "la bază, la unele ministere, sunt găuri" şi până să ajungă cetăţenii la buget "îi mănâncă sfinţii', cum ar fi "Sfântul Adrian" sau "Sfânta Elena".

În opinia deputatului PSD, bugetul nu cuprinde măsuri clare şi coerente, "e construit într-o manieră birocratică" şi "e un buget procriză".

Niţă a criticat şi măsurile luate pentru turism şi IMM-uri, arătând că poate să se bage şi 1 miliard de lei în turism că tot nu se rezolvă situaţia din acest domeniu, dacă nu există infrastructură.

Deputaţii şi senatorii s-au reunit, luni, în şedinţă comună, dedicată dezbaterilor general la proiectul de buget pe anul 2010, lucrările fiind programate până la epuizarea analizării acestui proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici