Niţă: PSD preferă reducerea temporară a salariilor, nu reducerea cu 20% a posturilor publice

Ministrul social-democrat pentru IMM, Constantin Niţă, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD nu agreează soluţia propusă de preşedintele Traian Băsescu, de reducere cu 20% a posturilor în sectorul bugetar.

21 afișări
Imaginea articolului Niţă: PSD preferă reducerea temporară a salariilor, nu reducerea cu 20% a posturilor publice

Niţă: PSD preferă reducerea temporară a salariilor, nu reducerea cu 20% a posturilor publice (Imagine: Ştefan Bîrlodeanu/Mediafax Foto)

Niţă a afirmat că social-democraţii ar opta pentru o reducere temporară a salariilor bugetare cu 20%, pentru ca locurile de muncă din sectorul bugetar să poată fi păstrate.

Ministrul social-democrat a declarat că problema unei reduceri cu 20% a posturilor din sectorul bugetar nu a fost niciodată discutată în Guvern.

El a explicat că au existat în guvern discuţii despre necesitate reducerii cheltuielilor publice, despre restructurarea administraţiei, însă cifra de 20% nu a fost niciodată avansată.

Niţă a spus că problema eventualei reduceri a posturilor din sectorul bugetar va fi discutată în şedinţa coaliţiei guvernamentale, de luni dimineaţa, pentru ca liderii celor două partide să găsească soluţii care să nu ducă la pierderea locurilor de muncă.

Ministrul social-democrat a mai afirmat că, dacă se va ajunge, "în ultimă instanţă", la reducerea posturilor bugetare, decizia va trebui luată nu doar în urma discuţiilor dintre PDL şi PSD, ci şi în urma consultării sindicatelor şi a asociaţiilor profesionale.

Niţă a menţionat, răspunzând unor întrebări, că mai multe ministere au propus premierului planuri de restructurare în domeniile proprii. El a afirmat că i-a propus şefului Executivului o restructurare a Ministerului pentru IMM în care majoritatea agenţiilor din subordine să devină direcţii, urmând ca doar două instituţii să îşi păstreze actualul statut: Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Niţă a precizat că prin această restructurare, 24% din posturile din minister vor fi reduse, respectiv aproximativ 200 de posturi, dintre care 130 ocupate deja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici