Noi măsuri de relaxare de la 15 iunie. Restricţii ridicate de Guvern pe ultima sută de metri: Loteria, pariurile şi jocurile de noroc

​Premierul Orban a anunţat joi seară care sunt restricţiile care vor fi ridicate începând cu 15 iunie. Astfel, de la această dată se vor redeschide mall-urile, piscinele exterioare, grădiniţele şi afterschool-urile, nu va mai fi nevoie de izolare la domiciliu pentru românii care vin din anumite ţări.

20011 afișări
Imaginea articolului Noi măsuri de relaxare de la 15 iunie. Restricţii ridicate de Guvern pe ultima sută de metri: Loteria, pariurile şi jocurile de noroc

Ce restricţii se ridică de la 15 iunie. Noi activităţi permise, introduse pe ultima sută de metri de Guvern

În plus faţă de măsurile anunţate de Iohannis, în urmă cu două zile, Guvernul va permite reluarea activităţilor pentru jocurile de noroc, respectiv loteria şi casele de pariuri.

Orban a menţionat că vor fi redeschise mall-urile, grădiniţele şi after-school-urile, se va relua activitatea de tratament balnear. Se reia activitatea în piscine exterioare.

De asemenea, se va permite creşterea numărului de persoane de la 3 la 6 pentru activităţile sportive şi recreative care se desfăşoară outdoor.  

Rămân închise cinematografele, restaurantele, sălile de jocuri şi locurile de joacă care există în mall-uri.

Prim-ministrul a menţionat că odată cu încheierea şcolii va înceta măsură de sprijin care a fost instituita pe perioada şcolii care i-a permis unui părinte să poată să stea acasă beneficind de plata a 75% din salariu. 

„Sunt măsuri care au fost gândite în planul pe care l-am gândit şi care prezintă un risc epidemiologic destul de mic. Cam acestea vor fi măsurile de relaxare care se vor aplică începând cu dată de 15 iunie”, a declarat Orban. 

Pentru Bulgaria, Grecia, Austria şi alte ţări europene, premierul a anunţat că se va suspenda măsura izolării la domiciliu la întoarcerea în ţară, pentru a se permite reluarea vacanţelor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici