Noi precizări privind creşterea vârstei de pensionare. Premierul: Este o chesiune opţională

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, referitor la proiectul anunţat de Raluca Turcan privind creşterea vârstei de pensionare până la 70 de ani, că va fi opţiunea oamenilor dacă vor să se pensioneze sau să îşi continue activitatea încă cinci-şapte ani.

879 afișări
Imaginea articolului Noi precizări privind creşterea vârstei de pensionare. Premierul: Este o chesiune opţională

Orban, despre creşterea vârstei de pensionare

„Subiectul ăsta s-a născut din decizia Guvernului de a nu mai permite cumularea pensiei cu salariul în instituţii publice. Sigur că există un punct de vedere destul de clar al nostru că ar fi bine să se dea posibilitatea în anumite domenii, educaţie, cultură, sănătate, unde oamenii au capacitatea efectivă de a exercita profesiile şi la o vârstă mai mare decât vârsta de pensionare, să se dea posibilitatea ca să îşi continue activitatea o bună perioadă de timp, cinci-şapte ani de zile, fără să mai fie nevoie de decizia unui conducător de instituţie, director de şcoală. Să fie opţiunea oamenilor”, a declarat Ludovic Orban, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Premierul precizează că Guvernul nu a decis, încă, o dată pentru a reglementa printr-un proiect acest lucru.

„E un punct de vedere, nu am stabilit momentul în care vom emite o reglementare în acest sens. Este vorba de o chestiune opţională, nu de o creştere a vârstei de pensionare. Dacă omul doreşte să îşi continue activitatea profesională încă o perioadă de timp să poate să facă lucrul acesta”, a subliniat Orban.

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Ludovic Orban a explicat anunţul vicepremierului, afirmând că e o temă în discuţie prin care, după vârsta de pensionare, anumite categorii de oameni să poată lucra fără să fie condiţionaţi de decizii administrative.

Mai mulţi social-democraţi au criticat ideea Executivului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici