Norica Nicolai se aşteaptă să mai fie demisii din PNL

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai nu exclude posibilitatea ca în perioada următoare şi alţi parlamentari liberali să plece din partid şi să se înscrie în PDL, afirmând că există persoane care nu se simt bine în politică decât la putere.

56 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai se aşteaptă să mai fie demisii din PNL

Norica Nicolai se aşteaptă să mai fie demisii din PNL (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Norica Nicolai a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că nu exclude posibilitatea ca în perioada următoare şi alţi parlamentari PNL să părăsească partidul în favoarea PDL.

"Ne aşteptăm să mai plece spre PDL. Aşteptarea este urmare a rezultatelor de până acum, a ceea ce s-a întâmplat. Sunt oameni care nu se simt bine în politică decât la putere şi din păcate foarte mulţi sunt", a spus Norica Nicolai.

Potrivit acesteia, puterea atrage pentru că este generatoare de resurse, iar în opoziţie privilegiile sunt reduse.

În opinia Noricăi Nicolai, există şi o strategie de atragere a unor politicieni de către PDL, care doreşte să consolideze o majoritate parlamentară solidă.

Nicolai nu exclude nici posibilitatea ca această strategie să fie în defavoarea UDMR.

"Cred că PDL a folosit UDMR ca un partener de avarie pentru că adesea în discursul liderilor PDL criticile şi atacurile la adresa UDMR au fost pregnante. (...)", a spus politicianul liberal.

Senatorul PNL Gabriel Berca şi deputatul PNL Mihai Banu au demisionat recent din PNL şi şi-au anunţat înscrierea în PDL. Berca a declarat că a luat această decizie cu tristeţe, motivând prin imposibilitatea de a se mai manifesta ca om politic în judeţul Bacău. Senatorul a spus că a făcut o "muncă utilă şi consistentă" pentru partid, dar că există grupuri care vor să îşi păstreze interesele şi atunci "eşti pus la colţ".

Deputatul Mihai Banu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din PNL pentru că se simte ignorat, precizând că nu se mai simte confortabil în organizaţia de Bacău, despre care spune că e condusă cu "autoritarism" de Romeo Stavarache. El a precizat că se va înscrie în PDL vineri.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, joi, decizia Biroului Permanent Naţional de a-l numi pe fostul liberal Gabriel Berca interimar la şefia organizaţiei PDL Bacău, el arătând că prin venirea senatorului la PDL filiala a fost îmbunătăţită.

Din cadrul Biroului Permanent Judeţean vor face parte 29 membri, vicepreşedinţi fiind parlamentarii partidului, la care se alătură şi fostul liberal Mihai Banu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici