Noua listă a UDMR pentru PE a fost aprobată în unanimitate de CRU

Consiliul Reprezentanţilor Unionali a aprobat, sâmbătă, la Târgu-Mureş, în unanimitate, noua listă a UDMR pentru Parlamentul European.

1 afișare
Imaginea articolului Noua listă a UDMR pentru PE a fost aprobată în unanimitate de CRU

Noua listă a UDMR pentru PE a fost aprobată în unanimitate de CRU

Este vorba de propunerile făcute de Consiliul Permanent al UDMR în urmă cu o zi, care a refăcut primele cinci locuri de pe lista votată de CRU în urmă cu câteva luni. După retragerea lui Nagy Zsolt de pe această listă şi negocierile eşuate cu episcopul Tokes Laszlo pentru o listă comună, UDMR a operat schimbări pe primele cinci locuri pentru Parlamentul European, celelalte poziţii rămânând neschimbate.

Astfel, pe locul întâi se regăseşte senatorul Frunda Gyorgy, despre care Marko Bela, preşedintele UDMR a spus că, dintre toţi politicienii Uniunii, este cel mai experimentat şi potrivit pentru acest mandat.

Locul doi este ocupat de către senatorul Sogor Csaba, locul trei de către ministrul Winkler Gyula, pe locul patru se regăseşte viceprimarul din Oradea, Biro Rozalia şi pe locul cinci ministrul Korodi Attila.

La votul din CRU nu s-au înregistrat nicio abţinere şi niciun vot împotrivă.

Candidatul care deschide lista, senatorul Frunda Gyorgy, a declarat presei că este încrezător că UDMR va intra în Parlamentul European, apreciind că episcopul Tokes, care candidează ca independent, nu are şanse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici