Nouă ONG-uri îi cer demisia lui Cioroianu pentru declaraţii de tip nazist

Nouă ONG-uri, printre care Agenţia de Monitorizare a Presei, fundaţia ACCEPT şi organizaţia Romani CRISS, îi solicită demisia ministrului de Externe, considerând inacceptabile declaraţiile acestuia, "de tip nazist", conform cărora cei care fac România de râs trebuie deportaţi în deşertul egiptean.

3 afișări
Imaginea articolului Nouă ONG-uri îi cer demisia lui Cioroianu pentru declaraţii de tip nazist

Nouă ONG-uri îi cer demisia lui Cioroianu pentru declaraţii de tip nazist

Cele nouă organizaţii semnatare, Agenţia de Monitorizare a Presei, fundaţia ACCEPT pentru drepturile homosexualilor, Asociaţia Culturală TURN, Asociaţia Parteneri pentru Dezvoltare, Centrul de Resurse Jurdice, European Roma Grass Roots Organisation, Institutul pentru Politici Publice, Liga pro Europa şi Romani CRISS, cer ministrului Cioroianu "demisia pentru declaraţii de tip nazist".

"Organizaţiile semnatare condamnă cu fermitate modul inacceptabil în care Ministrul de externe al României, Adrian Cioroianu, consideră că poate fi soluţionată situaţia cetăţenilor români «care ne fac de râs» în străinătate, respectiv deportarea acestora în deşertul egiptean. Faptul că ministrul de Externe al României propune public soluţia ca statul român să cumpere «un teren în deşertul acela egiptean, să îi plasăm acolo pe cei care ne fac de râs» este o încălcare gravă a legislaţiei româneşti şi europene şi reprezinta o masura de tip nazist", susţin semnatarii.

Aceştia îi reamintesc ministrului Cioroianu că "îndepărtarea unor persoane nedorite dintr-o ţară - aşa cum este definită deportarea - a fost folosită ca instrument în timpul Holocaustului cu consecinţe grave pentru minorităţile care i-au căzut victimă".

"Orice aluzie la asemenea măsuri naziste este inacceptabilă în condiţiile în care statul român şi-a reprimat sângeros o parte din proprii cetăţeni în timpul celui de-al doilea război mondial. Reamintim, de asemenea, domnului ministru, că legislaţia şi politicile publice, prevăd reorganizarea eficientă a sistemului naţional de reintegrare socială a infractorilor şi asigurarea punerii în aplicare a asistenţei post-penale a acestora", scriu organizaţiile.

Acestea îi cer demisia ministrului de Externe "ca o dovadă de respect faţă de legislaţia naţională şi europeană în vigoare şi de comportament demn faţă de cetăţenii Românei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici