Nouă şedinţă de Guvern. Ludovic Orban: Se acordă ajutor pentru primăriile din ţară, donaţii medicale destinate Republicii Moldova/ Raport în Parlament

O nouă şedinţă de Guvern are loc astăzi, 30 aprilie, la Palatul Victoria. Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că luni va fi depus în Parlament raportul privind măsurile luate de fiecare minister în timpul perioadei de urgenţă. Miniştrii cabinetului Orban trebuie să trimită până vineri forma finală a acestor măsuri.

781 afișări
Imaginea articolului Nouă şedinţă de Guvern. Ludovic Orban: Se acordă ajutor pentru primăriile din ţară, donaţii medicale destinate Republicii Moldova/ Raport în Parlament

Nouă şedinţă de Guvern

„Solicit fiecărui ministru să ne trimită forma finală privitor la măsurile sectoriale care au fost luate pe domeniul fiecărui ministru pentru a putea finaliza informarea solicitată de Parlament. Am primit materialul, dar sunt câteva retuşuri care trebuie făcute. Mă uit la domnul ministru al Justiţiei, sunt prea puţine măsuri care sunt incluse, noi trebuie să prezentăm un raport cuprinzător privitor la toate măsurile, pentru că până acum nu am mai informat Parlamentul. Doamna vicepremier Turcan este practic coordonatoarea realizării acestui raport şi vă rog să solicitaţi cel târziu mâine să primim forma finală astfel încât luni să putem depune raportul către Parlament”, a spus, Orban, în timpul şedinţei de Guvern.

Declaraţii ale premierului Ludovic Orban, înainte de şedinţa de Guvern:

- Am fost la Iaşi unde am fost alături de o entuziastă echipă de cadre medicale care a plecat pentru o misiune de ajutorare pentru fraţii noştri de peste Prut, la Chişinău şi Bălţi, pentru a susţine sistemul de sănătate din Republica Moldova. 

- După ce am reuşit să stabilizăm situaţia de la noi trebuie să ne arătăm solidaritatea pentru Republica Moldova

- Ministerul Finanţelor pregăteşte un act normativ pentru a susţine IMM-urile. Cîţu, intervenţie: trebuie să găsim fondurile necesare. Legat de programul IMM invest, au aplicat 32.496 de firme/ 1690 au ajuns la bănci, săptămâna viitoare vom avea primele contracte semnate 

O: Ministerul Sanatatii e gata cu decontarile pentru persoanele vulnerabile aflate in izolare la domiciliu?

A fost finalizat ordinul si e trimis la Monitorul Oficial.

O: Aveti grija sa decontati cheltuielile efectuate de autoritatile locale pentru spatiile de carantinare. E clar ca aceste resurse financiare pe care ei le-au cheltuit trebuie sa fie decontate cat mai rapid ca sa nu intre in criza bugetara.

O: Solicit fiecarui ministru sa ne trimita forma finala privitor la masurile solicitate care au fost luate pentru a putea finaliza informarea solicitata de Parlament. Mai sunt cateva retusuri care trebuie finalizate. Trebuie sa prezentam un raport cuprinzator. Cel tarziu maine sa primim forma finala.


Şedinţa executivului este transmisă LIVE pe www.mediafax.ro şi pe pagina noastră de Facebook. 

Guvernul urmează să aloce, în şedinţa de joi, în contul Ministerului Sănătăţii, sumele necesare donaţiilor de echipamente de protecţie şi de alte materiale medicale necesare Republicii Moldova, în contextul pandemiei de COVID-19.

În şedinţa de joi, Guvernul urmează să aprobe şi un proiect de lege privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect.

Pe agenda şedinţei de guvern figurează şi un proiect de hotărâre referitor la completarea normelor metodologice de aplicare a Legii 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, aprobate prin HG 325/2019.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie adoptat de Guvern vizează aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2020-2022 din unităţile sanitare.

Astfel, în proiectul de HG este prevăzut că pentru 2020, 2021 şi 2022, numărul total de paturi aprobat la nivel naţional este de 119.579 pe an.

Tot acolo se prevede că numărul total de paturi la nivel naţional "include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, respectiv pentru afecţiuni cronice (...) şi paturile din sanatorii şi preventorii", dar "nu include numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se afla în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, precum şi numărul de paturi din penitenciarele spital".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici