Numărul secţiilor de vot pentru românii din Spania şi Italia va fi triplat

Numărul secţiilor de vot pentru românii din Spania şi Italia va fi triplat comparativ cu birourile electorale deschise la ultimele alegeri, iar românii din Spania care intenţionează să revină în ţară vor beneficia de servicii guvernamentale de informare şi consiliere.

10 afișări
Imaginea articolului Numărul secţiilor de vot pentru românii din Spania şi Italia va fi triplat

Numărul secţiilor de vot pentru românii din Spania şi Italia va fi triplat (Imagine: Mediafax Foto)

Măsurile au fost dispuse în urma discuţiilor avute în această săptămână de Înaltul Reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate, Petre Roman, cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din zona Madrid, informează Executivul.

Conform sursei citate, Guvernul analizează demararea procedurilor necesare astfel încât românilor aflaţi în străinătate să li se poată elibera documente naţionale de identitate în cadrul consulatelor generale ale Românei.

"De asemenea, Guvernul a sprijinit adoptarea legii în Camera Deputaţilor cu privire la reducerea sau eliminarea (după caz) a taxelor consulare, utilizarea în exclusivitate de către Ministerul Afacerilor Externe a sumelor provenite din taxele consulare pentru ajutorarea românilor aflaţi în străinătate în situaţii de urgentă necesitate. Legea a fost adoptată în această săptămână, în Camera Deputaţilor", a mai adăugat Executivul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici