O moţiune simplă a fost depusă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna

Deputaţii dezbat, luni, moţiunea simplă depusă de împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna. Documentul, intitulat „Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”, este semnat de 54 de deputaţi USR.

312 afișări
Imaginea articolului O moţiune simplă  a fost depusă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna

O moţiunea simplă a fost depusă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna

Camera Deputaţilor are pe ordinea de zi de luni, începând cu ora 16.00, dezbaterea moţiunii simple iniţiate de 54 de deputaţi USR. Votul final va fi dat miercuri, 13 aprilie 2022.

USR a depus, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului, intitulată "Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat".

„Moţiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor”, potrivit unui comunicat al USR.

„Incompetenţa ar putea fi o scuză valabilă pentru domnia sa. S-au mai văzut cazuri de miniştri incompetenţi. Semnatarii acestei moţiuni cred însă că e vorba de mai mult decât atât. Incompetenţa e dublată de rea voinţă militantă, cinism şi eforturi conştiente de sabotare a propriului mandat. Domnul ministru nu respectă nici cetăţenii acestei ţări în guvernarea căreia a ajuns, nici moştenirea pe care noi toţi trebuie să o lăsăm urmaşilor noştri. Domnul ministru nu respectă decât şmenul politic pe care îl maschează inabil în decizii administrative”, se arată în moţiune.

Semnatarii arată că ministrul Tánczos Barna nu a prioritizat în mandatul său cauzele pentru care România se află în proceduri de constatare pentru neadoptarea unor reglementări sau planuri obligatorii.

Şi dacă preferaţi să băgaţi hoţia sub preş, fiţi măcar hoţi inteligenţi. Dacă îl păstraţi pe Tanczos Barna ministru nu o să mai aveţi ce fura pentru că România va rămâne fără păduri. Daţi-l jos ca să avem măcar despre ce discuta. Apărându-l azi pe Tanczos Barna nu faceţi decât să contribuiţi la pustiirea acestei ţări. Copiii voştri n-au să vă ierte”, se menţionează în finalul moţiunii simple.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici