O profesoara şi o tânără care a convins un gigant IT, parte din comunitatea românească din Seul

Politicienii români care fac o vizită în Coreea de Sud s-au întâlnit la Ambasada României la Seul cu o parte a comunităţii româneşti din această ţară: o profesoară, o tânără care a convins un gigant IT, dar şi un tânăr care a cântat la nai.

344 afișări
Imaginea articolului O profesoara şi o tânără care a convins un gigant IT, parte din comunitatea românească din Seul

O profesoara şi o tânără care a convins un gigant IT, parte din comunitatea românească din Seul

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a scris miercuri pe Facebook că delegaţia României s-a întâlnit, la ambasada noastră din Seul, cu o parte a comunităţii româneşti din Coreea de Sud, o comunitate „mică, dar inimoasă şi plină de poveşti frumoase”.

Ciolacu aminteşte de povestea tinerei românce care, de una singură, a convins gigantul Samsung C&T să se implice într-un proiect ambiţios în IT, al unei profesoare care, după 10 ani de predat la universitate în Coreea, când se pregătea să abandoneze munca, l-a cunoscut aici pe cel care i-a devenit soţ.

„O comunitate energică şi ambiţioasă care reuşeşte să atragă alături chiar studenţi sud-coreeni care se simt pe jumătate români! Ambasadorul Cezar Manole Armeanu ni l-a prezentat drept “Ioan” pe tânărul care ne-a cântat la nai câteva acorduri de suflet din Gheorghe Zamfir... Le-am ascultat cu drag poveştile, am râs şi am fost emoţionat, apoi am degustat sarmale şi cozonac, atât de gustoase încât am îmbrăţişat-o pe doamna Daniela, cea care ne-a făcut surpriza de a ne simţi ca acasă, înainte de sărbători”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, efectuează în această săptămână o vizită oficială în Coreea de Sud, alături de preşedintele PNL şi premierul Nicolae Ciucă. Participă şi vicepremierul şi ministru al transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul educaţiei, Ligia Deca, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul economiei, Florin Spătaru, ministrul energiei, Virgil Popescu, ministrul apărării naţionale, Angel Tâlvăr, şi directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
seul,
comunitate,
ciolacu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici