Obama atacă administraţia Trump într-o înregistrare audio: „Credibilitatea statului de drept este pusă în pericol”

  • Departamentul de Justiţie a renunţat la acuzaţiile aduse fostului consilier al preşedintelui Trump, Michael Flynn
  • Obama declară că prin această acţiune credibilitatea statului de drept este pusă în pericol
  • Trump acuză pe oficialii departamentului de justiţie din administraţia Obama de trădare pentru modalitatea în care au judecat cazul Flynn
2197 afișări
Imaginea articolului Obama atacă administraţia Trump într-o înregistrare audio: „Credibilitatea statului de drept este pusă în pericol”

Sursa foto: profimedia

Barack Obama a declarat că statul de drept este în pericol în urma deciziei departamentului de justiţie de a renunţa la acuzaţiile aduse fostului consilier prezidenţial din administraţia Trump, Michael Flynn.

Fostul preşedinte american a emis un avertisment puternic referitor la pagubele aduse stilului de viaţă american de către serviciile „tribale” alimentate de succesorul său. Înregistrarea audio prezintă cele mai dure critici ale sale de până acum faţă de administraţia Trump.

Departamentul de justiţie american a renunţat, în mod neaşteptat, la dosarul penal adus împotriva lui Flynn, fost prim consilier al securităţii naţionale în administraţia Trump. Procurorii îl acuză că a minţit FBI în timpul unei anchete privitoare la legăturile dintre Rusia şi campania Trump din 2016. Departamentul a renunţat la dosar din cauza unor informaţii recent descoperite şi dezvăluite. Decizia reprezintă o turnură dramatică a anchetei de lungă durată cu privire la combaterea implicării Rusiei la alegerile din 2016.

Preşedintele Donald Trump a acuzat departamentul de justiţie din timpul administraţiei Obama de trădare a intereselor interne ale SUA, fiind considerat în opinia sa „o dizgraţie” adusă justiţiei.

Obama a vorbit de asemenea despre hotărârea lui de a-l dezamăgi pe Donald Trump în alegerile din noiembrie, prin oferirea votului său de neîncredere. Alegerile din noiembrie 2020 vor fi cruciale pentru a înfrânge tendinţele negative din viaţa politică americană, pe care actualul preşedinte şi aliaţii săi le-au exacerbat în actualul mandat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici