Olaf Scholz, despre aderarea la Schengen: L-am asigurat pe preşedinte de susţinerea mea

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a spus luni, în cadrul conferinţei de presă organizate cu preşedintele Klaus Iohannis, că l-a asigurat pe şeful statului român de sprijinul său pentru aderarea la Schengen.

453 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz, despre aderarea la Schengen: L-am asigurat pe preşedinte de susţinerea mea

Olaf Scholz, despre aderarea la Schengen: L-am asigurat pe preşedinte de susţinerea mea

„Germania se află ferm de partea României. Aceasta înseamnă, şi o spun astăzi aici, înseamnă şi obiectivul ca România să obţină în acest an statutul de membru deplin în Spaţiul Schengen. Ţara dumneavoastră a depus mari eforturi în acest sens, trebuie să onorăm acest lucru. L-am asigurat pe preşedintele Iohannis încă o dată de susţinerea mea în acest sens”, a declarat cancelarul.

Olaf Scholz şi-a exprimat aprecierea pentru România pentru rolul important avut în preluarea refugiaţilor din Ucraina.

Cancelarul susţine că România şi Germania au multe în comun în ceea ce priveşte politica externă.

„Avem multe în comun în ceea ce priveşte temele cheie de politică europeană externă şi de securitate. Acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte atitudinea noastră faţă de agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, a mai spus cancelarul, care a adăugat că sprijinul militar pentru Ucraina va continua atât cât va fi necesar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici