Olaf Scholz vrea o Uniune Europeană extinsă: „E un câştig pentru noi toţi”

  • Cancelarul german are planuri mari pentru UE.
  • „Mă angajez în favoarea extinderii UE. Faptul că UE continuă să se extindă spre est este un câştig pentru noi toţi”, a spus el.
3338 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz vrea o Uniune Europeană extinsă: „E un câştig pentru noi toţi”
Cancelarul german Olaf Scholz a cerut sâmbătă o Uniune Europeană extinsă, spunând la o adunare a social-democraţilor europeni că, în acest fel, blocul comunitar ar putea să îşi exercite mai bine influenţa în afacerile globale.
 
De la preluarea mandatului, Scholz a mizat pe extinderea Uniunii Europene pentru a include ţările din Balcani. Acest lucru a devenit şi mai urgent de la invazia Rusiei în Ucraina, care a devenit candidat UE la începutul acestei veri.
 
„O Uniune Europeană cu 27, 30, 36 de state, cu peste 500 de milioane de cetăţeni liberi şi egali, îşi poate exercita şi mai puternic influenţa în lume”, a declarat Scholz la congres, conform Reuters.
 
UE are în prezent 27 de membri.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici