Olguţa Vasilescu cere îndepărtarea unui indicator "ilegal" de la intrarea în Miercurea Ciuc

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu i-a solicitat, miercuri, ministrului Internelor, Traian Igaş, să ia măsurile legale pentru îndepărtarea unui indicator amplasat la intrarea în Miercurea Ciuc, susţinând că acesta este ilegal, nefiind scris în limba română.

121 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu cere îndepărtarea unui indicator "ilegal" de la intrarea în Miercurea Ciuc

Olguţa Vasilescu cere îndepărtarea unui indicator "ilegal" de la intrarea în Miercurea Ciuc

Senatorul PSD a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la intrarea în Miercurea Ciuc, dinspre localitatea Leliceni, indicatorul de intrare în oraş a fost îndepărtat şi înlocuit cu unul ilegal.

Vasilescu a spus că în locul numelui românesc al localităţii de pe indicatorul bilingv a fost lipită o inscripţie cu caractere runice cu denumirea în vechea limbă a secuilor a oraşului, denumirea în maghiară a localităţii, Csikszereda, scrisă cu litere latine, fiind păstrată.

Senatorul PSD susţine că noul indicator, cu caractere runice şi cu denumirea maghiară a localităţii ar fi fost amplasat cu sprijinul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly.

"Îi solicit ministrului Administraţiei şi Internelor, dacă s-a dezmeticit cumva, să ia măsurile legale de îndepărtare a acestei provocări şovine şi dacă pot să felicit Poliţia pentru că s-a autosesizat, nu pot să înţeleg lipsa de reacţie a autorităţilor locale, a primăriei sau a prefecturii, care nu au luat nicio măsură de a îndepărta indicatorul provocator. Mai mult, în spatele acestui atac şovin stă chiar primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly", a afirmat Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici