Olguţa Vasilescu (PSD): Ca să aibă o portiţă de salvare, Guvernul va face o simplă remaniere

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că actuala putere nu va avea curajul să reducă numărul de ministere sau să facă noi numiri de miniştri, de la UNPR, întrucât ar trebui să vină în Parlament, ea apreciind că, pentru a avea o portiţă de salvare, Guvernul va face o simplă remaniere.

28 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu (PSD): Ca să aibă o portiţă de salvare, Guvernul va face o simplă remaniere

Olguţa Vasilescu (PSD): Ca să aibă o portiţă de salvare, Guvernul va face o simplă remaniere (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Dacă vor reduce numărul de ministere sau dacă vor dori să pună alţi miniştri de la UNPR, se va schimba astfel configuraţia politică a actualului Guvern şi vor trebui să ajungă în Parlament. Eu cred că nu vor avea curajul să facă acest lucru, pentru că s-a văzut foarte clar prin votul la moţiune că sunt mai mulţi parlamentari împotriva Guvernului Boc şi a deciziilor pe care le-a luat până acum", a precizat Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că, în condiţiile în care Guvernul va face o simplă remaniere, nu va putea să îi numească pe foştii social-democraţi Marian Sârbu sau Vali Steriu la Muncă, respectiv Agricultură, întrucât astfel se va schimba configuraţia politică a Executivului, care va trebui să vină în Parlament pentru a fi învestit, prin vot.

'Deci, ca să aibă o portiţă de salvare, ar trebui să facă o simplă remaniere, să schimbe câţiva miniştri. Dar, în aceste condiţii, nu-l vor putea pune pe domnul Sârbu la Muncă sau pe domnul Steriu la Agricultură, pentru că, atunci, s-ar schimba configuraţia politică şi ar trebui să ajungă la votul Parlamentului", a spus Olguţa Vasilescu.

În presă au fost vehiculate în ultimele zile mai multe variante de remaniere, pe lista celor care ar urma să fie înlocuiţi figurând ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la sosirea la Parlament, la întâlnirea cu deputaţii PDL, că remanierile se fac, nu se discută.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, declara, tot miercuri, că informaţiile privind demisia unor miniştri reprezintă doar zvonuri false.

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că o remaniere în acest moment ar fi doar o măsură "de vitrină", precizând că, în opinia sa, este necesară reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte fermă" a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici