Olguţa Vasilescu: Taxa lui Berceanu, de 4 euro/100 km. de autostradă, este nejustificată

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că taxa de 4 euro pe100 kilometri de autostradă, pe care ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, doreşte să o instituie din 2011, este nejustificată.

94 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Taxa lui Berceanu, de 4 euro/100 km. de autostradă, este nejustificată

Olguţa Vasilescu: Taxa lui Berceanu, de 4 euro/100 km. de autostradă, este nejustificată (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Olguţa Vasilescu a precizat că PSD atrage atenţia că, până în 2011, nu se vor cheltui bani de la UE pentru a se face 100 kilometri de autostradă, ceea ce face ca instituirea unei astfel de taxe să nu fie justificată.

Senatorul PSD a arătat, pe de altă parte, că autostrada Bucureşti-Piteşti a fost construită pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, iar autostrada A2 este construită pe vremea guvernării Năstase, în ambele cazuri nefiind vorba despre bani europeni care să justifice o taxă cerută de UE.

Olguţa Vasilescu a subliniat că, dacă se va institui o nouă taxă de 4 Euro pe autostrada A2, aceasta ar fi a patra taxă pe care vor trebui să o plătească şoferii pentru acelaşi număr de kilometri, în condiţiile în care există deja trei astfel de taxe: taxa de la podul din Feteşti, de 10 lei, taxa de drumuri reflectată în combustibil şi taxa pe rovinietă.

"Ca şi Traian Băsescu, care a rămas în mentalul colectiv cu taxa de drumuri pe care o reflecta în toate gropile - vă aduceţi aminte plăcuţele cu «Aici sunt banii dumneavostră» - iată că şi ministrul Berceanu e în pană de idei şi vine cu o nouă taxă, dar cere pentru acelaşi serviciu o a patra taxă", a spus Olguţa Vasilescu.

Utilizarea autostrăzilor din România ar putea fi taxată, din vara anului viitor, cu 3 sau 4 euro pe suta de kilometri, a declarat, miercuri, la Calafat, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Banii vor fi folosiţi pentru întreţinerea autostrăzilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici