Oltean, Blaga, Anastase, Udrea, Flutur, în echipa PDL care discută cu UNPR protocolul de colaborare

BPN al PDL a stabilit luni echipa partidului care va începe discuţiile cu reprezentanţii UNPR pentru redactarea unui protocol de colaborare între cele două formaţiuni, din echipă făcând parte Ioan Oltean, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde şi Anca Boagiu.

286 afișări
Imaginea articolului Oltean, Blaga, Anastase, Udrea, Flutur, în echipa PDL care discută cu UNPR protocolul de colaborare

Oltean, Blaga, Anastase, Udrea, Flutur, în echipa PDL care discută cu UNPR protocolul de colaborare (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat, după şedinţa BPN al partidului, că protocolul dintre PDL şi UNPR trebuie "să presupună" ca acolo unde UNPR are primari în funcţie aceştia să se bucure de sprijinul organizaţiilor PDL şi invers.

Voinescu a mai spus că sunt şi situaţii particulare care vor fi discutate, menţionând că echipa PDL va începe luni sau marţi discuţiile cu reprezentanţii UNPR.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, membru al echipei democrat-liberalilor care va discuta cu UNPR, a declarat că nu s-a stabilit un termen foarte clar de semnare a protocolului dintre PDL şi UNPR, dar a apreciat că acesta ar trebui semnat în următoarele două săptămâni.

"Protocolul merge pe colaborare, pe susţinerea candidaţilor care sunt în acest moment primari, preşedinţi ai Consiliilor Judeţene în funcţie, desemnarea celui mai bun candidat acolo unde nu avem nici noi nici ei primari, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean şi, sigur, lăsăm la latitudinea organizaţiilor locale să găsească şi alte modalităţi de colaborare", a spus Frunzăverde.

El a precizat, la întrebările ziariştilor, că "Dolj este un caz special şi va fi tratat ca atare" şi că s-ar putea să mai apară unul sau două asemenea cazuri.

PDL a decis să încheie un protocol de colaborare cu UNPR, a declarat, duminică, preşedintele PDL Emil Boc, arătând că cele două formaţiuni se vor susţine reciproc în alegrerile locale şi că această decizie a fost luată ca urmare a relaţiei privilegiate dintre cele două partide.

"PDL a decis, având în vedere relaţiile privilegitate, să încheie un protocol de colaborare, de susţinere, nu alianţă electorală, cu UNPR, fiind mandatată conducerea partidului să finalizeze acest protocol, ca urmare a relaţiei privilegiate pe care o avem în actul de guvernare împreună cu partenerii de la UNPR", a precizat Boc.

El a mai spus că acest protocol cu UNPR este de susţinere reciprocă la alegerile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici