Oltean: Dacă PSD nu susţine Guvernul Boc, marţi se poate considera în afara guvernării

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că, dacă PSD nu va susţine Guvernul Boc în procedura de asumare a răspunderii guvernamentale, atunci se va putea considera în afara guvernării.

17 afișări
Imaginea articolului Oltean: Dacă PSD nu susţine Guvernul Boc, marţi se poate considera în afara guvernării

Oltean: Dacă PSD nu susţine Guvernul Boc, marţi se poate considera în afara guvernării (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a declarat, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii PSD au devenit "cuminţi" şi vor susţine Guvernul Boc pentru că, în caz contrar, pleacă de la guvernare.

"Nu vedeţi cât de cuminţi sunt? O să fie alături de noi, nu se poate să nu fie. Dacă vor să rămână la guvernare vor trebui să fie alături de noi: ori cu noi, ori împotriva noastră. De data asta nu mai există alte modalităţi de a cocheta cu noi. Dacă PSD nu susţine angajarea răspunderii Guvernului pe cele trei acte normative, pleacă de la guvernare. Am toată convingerea. Marţi, la ora 16.00, dacă PSD nu susţine asumarea răspunderii Guvernului, se consideră în afara guvernării", a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL a afirmat că nu există niciun motiv şi nici nu va exista ca Guvernul să amâne data în care să îşi angajeze răspunderea şi l-a criticat pe liderul PSD pentru discursul său "populist" de la întrunirea cu sindicatele.

"Am rămas foarte neplăcut surprins din nou de duplicitatea lui Mircea Geoană care, la întâlnirea cu sindicatele, făcea apel la Guvern să amâne data privind angajarea răspunderii Guvernului. O făcea nu pentru că era convins că este posibil, ci doar pentru a fi de acord şi într-o relaţie de prietenie cu acele sindicate care se desolidarizează de societatea civilă, acea societate care susţine setul de măsuri pe care Guvernul le va lua", a spus Oltean.

Acesta a adăugat că este inadmisibil ca un lider al unui partid de guvernământ să se solidarizeze cu sindicatele fără să aibă un motiv obiectiv, să o facă în detrimentul politicii guvernamentale pe care partidul pe care îl reprezintă a spus că o va susţine.

"Cred că până luni Guvernul va reuşi să poarte toate negocierile care se impun a fi purtate în aşa fel încât marţi, la ora 16.00, Guvernul să se prezinte în plenul celor două Camere pentru a prezenta primul act normativ care vizează reforma în educaţie", a adăugat Ioan Oltean.

"Guvernul Boc este ferm hotărât să îşi prezinte planul de reformă cu voia sau fără voia preşedintelui Senatului, Mircea Geoană", a spus Ioan Oltean.

Premierul Emil Boc a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public. Legea de reducere a cheltuielilor publice reglementează şi cumulul salariului de la stat cu pensia.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat data de 15 septembrie pentru asumarea răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici