Oltean despre cazul Udrea: Personal, aş fi mers la comisie pentru a-mi dovedi nevinovăţia

Vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care ar fi fost în locul Elenei Udrea, s-ar fi prezentat în faţa comisiei pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi pentru a pune capăt acestei "tărăşenii care durează de două săptămâni".

24 afișări
Imaginea articolului Oltean despre cazul Udrea: Personal, aş fi mers la comisie pentru a-mi dovedi nevinovăţia

Vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Oltean (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Deputatul PDL a răspuns, astfel, la întrebarea dacă PDL o susţine pe Elena Udrea în situaţia în care ministrul Turismului a refuzat să discute cu comisia care o anchetează.

"La şedinţa de Birou Permanent care a avut loc luni a fost o susţinere fără niciun fel de rezerve din partea fiecărui membru al BPN. Nu văd niciun element care să justifice o altă atitudine în continuare. Ceea ce eu cred că trebuie până la urmă să se întâmple este prezenţa la comisie. Personal, aş fi mers la comisia aceasta pentru a-mi dovedi nevinovăţia şi pentru a pune capăt acestei tărăşenii care durează de două-trei săptămâni", a spus Oltean.

Acesta a explicat că nu i-a sugerat Elenei Udrea să aibă o anumită atitudine, cele afirmate legat de prezenţa în faţa comisiei reprezintând ceea ce ar fi făcut el dacă ar fi fost în locul ministrului Turismului, însă înainte ca respectiva comisie să "îşi piardă credibilitatea".

Ministrul Turissmului, Elena Udrea

"În acest moment, această comisie nu mai are nicio credibilitate, este o comisie care s-a antepronunţat. A făcut dovada că este preocupată nu de aflarea adevărului, ci de crearea unor probe prin care să îl incrimineze pe ministrul Turismului. În acest moment, să te prezinţi în faţa lui Orban, a Aurei Vasile, în faţa celorlalţi membri care s-au antepronunţat, este dovada unei voinţe şi a unui curaj nebun. Personal, mergeam la comisie de la început, când şi-a deschis porţile, fără niciun fel de reţinere. E clar că după discuţiile pe care le-au avut membrii ei, nu mai prezintă niciun fel de credibilitate şi nu m-aş fi prezentat nici eu", a adăugat Ioan Oltean.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, că nu se va mai prezenta la audierile comisiei parlamentare de anchetă dacă nu va fi modificată componenţa acesteia, precizând însă că angajaţilor instituţiei nu li s-a interzis participarea la audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici