Oltean: Legea câinilor fără stăpân e una europeană, care ţine cont de realităţile din România

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că legea câinilor fără stăpân este una "europeană", care ţine cont de realităţile cu care se confruntă România.

178 afișări
Imaginea articolului Oltean: Legea câinilor fără stăpân e una europeană, care ţine cont de realităţile din România

Oltean: Legea câinilor fără stăpân e una europeană, care ţine cont de realităţile din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Legea câinilor vagabonzi, în sine, nu stipulează un mod obligatoriu de atitudine a autorităţilor locale faţă de câini, ci lasă posibilitatea acestora de a consulta comunităţile locale în raport cu realităţile zonei respective şi de a identifica împreună cu acestea soluţia adoptată. Nu spune obligatoriu că trebuie să se eutanasieze, ci lasă libertate deplină autorităţilor locale şi comunităţilor de a decide. Dacă există posibilitatea de a-i aduna în locuri speciale şi de a-i îngriji, asta va fi soluţia", a spus Oltean.

El a declarat că, personal, este împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.

"Nu văd niciun argument care să fi atras o reacţie atât de dură din partea opoziţiei şi a unor ONG-uri. E o lege europeană, care ţine cont de realităţile cu care se confruntă cu România. Să nu uităm cele peste un milion de semnături care au fost depuse în Parlament în susţinerea acestui act normativ", a afirmat Oltean.

El a spus că în Camera Deputaţilor puterea a făcut dovada unei "majorităţi incontestabile", reuşind să treacă zeci de acte normative cu caracter organic, precum Legea asistenţei sociale şi cea a câinilor fără stăpân.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri, Legea privind câinii comunitari.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici