Oltean: PDL nu va fuziona cu viitoarea formaţiune a independenţilor

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, luni, la RFI România, că PDL exclude o eventuală fuziune cu viitoarea formaţiune a grupului independenţilor din Parlament, întrucât cele două partide vor avea ideologii diferite.

21 afișări
Imaginea articolului Oltean: PDL nu va fuziona cu viitoarea formaţiune a independenţilor

Oltean: PDL nu va fuziona cu viitoarea formaţiune a independenţilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Oltean a declarat că noul partid care se va constitui va trebui să rămână un partener de guvernare. "Atât timp cât politica partidului se va înscrie în linia generală a actului de guvernare pe care PDL o susţine, va fi un partener de guvernare respectat şi apreciat", a precizat el.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că viitoarea formaţiune va fi un partid de centru-stânga.

"Partidul Democrat Liberal este un partid de dreapta, de centru-dreapta. În consecinţă, din capul locului, nu ne înscriem liniar pe aceeaşi ideologie. Cred că dorinţa acestor parlamentari nu este de a se aşeza într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat pe o ideologie de dreapta, ci de a se menţine ca un partid solid, aşezat pe ideologia de centru-stânga, acolo unde se pare că PDL s-a îndepărtat evident", a explicat Oltean.

Întrebat dacă exclude o eventuală fuziune cu viitorul partid, Ioan Oltean a răspuns: "Categoric, aşa cum stau lucrurile acolo, vă asigur că nu este gândită şi nu se va întâmpla o fuziune între cele două formaţiuni politice, dacă evident, se va constitui în mod cert un partid al independenţilor din Parlamentul României".

Grupul parlamentarilor independenţi a depus, vineri, actele pentru înscrierea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, cererea urmând a fi luată în discuţie în 17 mai, de către instanţa Secţiei a V-a a Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici