Oltean: PDL se apropie în sondaje de 20%. E un procent care dă speranţe şi relansează partidul

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ultimele sondaje arată că PDL se apropie de 20%, un procent care "dă speranţe şi relansează" partidul, el spunând că "PNL e acolo unde e PDL, poate chiar sub, uşor-uşor".

438 afișări
Imaginea articolului Oltean: PDL se apropie în sondaje de 20%. E un procent care dă speranţe şi relansează partidul

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a spus, răspunzând unei întrebări, că PDL e aproape de 20%, "ceea ce înseamnă că în Transilvania e mult peste 20%" şi că Ardealul, în mod tradiţional, va ridica media şi va da partidului multe voturi, aşa cum a făcut-o de fiecare dată în ultimii 10-15 ani.

El a afirmat că 20% este "un procent relativ bun", având în vedere "marea lipsă de atractivitate a PDL în urma plecării de la guvernare".

"Ne dă speranţa de a reveni ca un partid de primă forţă în politica românească. E un procent care dă speranţe, care relansează PDL. PNL e acolo unde e PDL, poate chiar sub PDL, uşor-uşor. PNL e uşor în coborâre, PDL uşor în urcare. (…) Dacă oamenii politici de dreapta sunt responsabili şi pun mai presus de orice interesul de a da un preşedinte, e posibilă unificarea dreptei, din mai până în noiembrie este timp în care se poate face o coalizare a forţelor de dreapta, cu un candidat care să fie susţinut de toate forţele de dreapta şi numai. Depinde cât de mult doresc ca la Cotroceni să fie un preşedinte al forţelor de dreapta", a adăugat Oltean.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este mulţumit de candidatura lui Cătălin Predoiu în alegerile prezidenţiale din partea PDL, el arătând, ironic, că acesta ar fi preşedintele care ar asigura "o linişte deplină în ţară".

El a menţionat că încă aşteaptă, la un an de la "despărţirea" de PDL, să apară "marii lideri" ai acestui partid.

"M-am săturat de povestea că din cauza lui Băsescu nu creşte nimic. Asta era povestea în PDL. Iată, m-am despărţit de un an de PDL şi aştept marii lideri care stăteau ascunşi de Băsescu, băgaţi în sertare, nu le dădeam eu voie să iasă de acolo", a spus Traian Băsescu.

Întrebat despre liderii PDL care susţin că partidul a crescut în sondaje, Traian Băsescu a răspuns: "Sigur vor da şi preşedintele României din atâta creştere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici