Oltean: PNL înghite în fiecare zi un broscoi râios de la PSD. Liberalii nu au puterea să-l dea afară

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistriţa, că "PNL înghite în fiecare zi câte un broscoi râios din partea PSD, însă liberalii nu au puterea să-l dea afară", el spunând că PSD "aduce PNL un afront fără precedent", iar "dacă s-ar trezi Brătianu, ar crăpa pe loc".

469 afișări
Imaginea articolului Oltean: PNL înghite în fiecare zi un broscoi râios de la PSD. Liberalii nu au puterea să-l dea afară

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean (Imagine: Cristiana Sabău/Mediafax Foto)

"USD este o creaţie tipic comunistă, un cuţit vârât în spatele PNL pe ascuns şi pe neaşteptate, o creaţie politică gata, gata să preia guvernarea dacă, Doamne fereşte, Dumnezeu va da minte PNL să iasă de la guvernare", a spus Ioan Oltean, într-o conferinţă de presă.

Când jurnaliştii i-au atras atenţia că USD este formată din partide cu care a colaborat şi PDL, respectiv UNPR şi PC, ultimul numit de Traian Băsescu "soluţia imorală", Oltean a afirmat: "Vedeţi că în politică întotdeauna se impun şi au câştig de cauză soluţiile imorale, din nefericire".

"În opinia mea, este într-adevăr o soluţie imorală când ai un partener de guvernare cum este PNL, cu care realizezi majoritatea serioasă în Parlament. Să vii şi să-l pui în faţa unui fapt împlinit, să creezi o structură politică peste noapte, este categoric o lovitură brutală în ceafa PNL. USD s-a construit fără ca PNL să ştie, într-o secretomanie totală, şi aşa a apărut, ca o reacţie în ultim moment la o posibilă plecare de la guvernare. De altfel, vă rog să observaţi sfidarea totală a PNL de către PSD. Când premierul îşi permite să spună «Cine e liberal în România?», când el e asociat cu PNL la guvernare, înseamnă o bătaie de joc şi un afront fără precedent adus PNL. Dacă s-ar trezi Brătianu, ar crăpa pe loc", a spus Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PDL a adăugat că ştie foarte bine de ce este în stare PSD, cu care partidul său a guvernat.

"Eu vă spun foarte sincer că eu cunosc PSD, am fost la guvernare cu ei, sunt specialiştii numărul unu în asemenea mişcări atipice, comunisto-KGB-iste, de sfidare. Ei nu pot să guverneze decât dacă ei sunt şefii şi ceilalţi slugile", a spus el.

Întrebat dacă PNL se află acum în situaţia de altădată a PDL (când partidul se afla la guvernare cu PSD), "să înghită o broască râioasă", Ioan Oltean a răspuns: "Auleu. O înghit de trei ani, nu e o problemă, s-au obişnuit. Le merg broaştele pe gât în fiecare zi. PNL înghite, în fiecare zi, câte un broscoi râios din partea PSD, însă liberalii nu au puterea să-l dea afară".

Cu toate acestea, liderul PDL susţine că PNL nu va ieşi de la guvernare.

"PNL nu va ieşi de la guvernare. Sunt ca nişte copii de la şcoala ajutătoare care se ceartă pentru jucăriile luate. Dar vine un profesor mai cu diplomaţie, domnul Voiculescu, şi are grijă să le cumpere la amândoi aceeaşi jucărie. Ei se vor împăca. Săptămâna viitoare vor găsi soluţia prin care vor relua guvernarea. USL nu se va distruge şi, Doamne, dă-le minte, să rămână acolo împreună", a spus Oltean.

El a adăugat că, dacă PNL va ieşi totuşi de la guvernare, PDL nu se va alia cu el.

"Într-o ipoteză pe care o luăm în calcul unu la sută, PNL, în forma actuală, nu va putea constitui un partener de dialog cu PDL. Exclus! PNL e acum un partid de stânga şi va rămâne încă mult timp de stânga prin tot ceea ce a făcut el în doi, în trei ani în România. Starea de penitenţă a PNL, odată ieşit de la guvernare, va trebui să fie destul de lungă, iar spălarea lui să fie cu detergent de bună calitate şi de maximă eficienţă", a spus Oltean.

Întrebat despre ce crede că se va întâmpla cu Klaus Iohannis, Oltean a spus: "Iohannis va ajunge în Guvern, va fi ministru de Interne şi cred că va fi un ministru bun. Nu ştiu cum se va împăca cu boii mici. Îi va fi extrem de greu. Va trebui să tragă căruţa alături de boii mici din USD. Acest lucru va însemna o pierdere de imagine în interiorul USD şi atunci va trebui să tragă dânsul mai mult la căruţă decât ceilalţi", a declarat Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean este cel care, în 2008, la intrarea în parteneriat a partidului său cu PSD, a declarat că a "înghiţit o broască râioasă", spunând, un an mai târziu, că a venit vremea să dea afară din gât "broasca" respectivă.

"Eu am fost împotriva acestei asocieri politice, dar am respectat-o şi am apreciat-o ca fiind necesară pentru aceste vremuri crezând în onestitatea nu a unor lideri ai PSD, ci a partidului în întregul lui. Într-un moment atât de dificil am crezut că PSD va fi în măsură să depăşească un anumit fel de a fi, un anumit comportament cu care s-a obişnuit din 1990 încoace. M-am înşelat. Broscoiul l-am dat afară din gât. L-am eliminat", declara Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici