Oltean: UDMR a fost un partener loial, nu avem nimic să-i reproşăm. Acum nu mai avem obligaţii

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirmă că UDMR a fost un partener loial şi că democrat-liberalii nu au nimic să reproşeze Uniunii, însă acum cele două formaţiuni nu au nicio obligaţie una faţă de cealaltă, doar datoria de a colabora "în interesul gestionării corecte a intereselor României".

256 afișări
Imaginea articolului Oltean: UDMR a fost un partener loial, nu avem nimic să-i reproşăm. Acum nu mai avem obligaţii

Oltean: UDMR a fost un partener loial, nu avem nimic să-i reproşăm. Acum nu mai avem obligaţii (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a fost întrebat, marţi, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primăria şi Consiliul Local Bistriţa, cum comentează afirmaţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit cărora Uniunea nu are niciun fel de obligaţii faţă de foştii parteneri de guvernare.

"Nu avem obligaţii. Nici UDMR faţă de noi, nici noi faţă de UDMR. Uniunea a fost un partener loial, noi nu avem ce să îi reproşăm şi credem că obligaţiile noastre s-au stins în momentul în care a încetat să funcţioneze majoritatea. Avem însă, nu obligaţia, ci datoria de a colabora în interesul gestionării corecte a intereselor României", a declarat Ioan Oltean.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, după o întâlnire cu liderii judeţeni ai Uniunii, că UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri şi nici faţă de alte partide parlamentare, adăugând că poziţia faţă de noul Guvern va fi stabilită după ce se vor şti programul şi miniştrii.

În plus, Kelemen spunea că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susţinere parlamentară consistentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici