Oportunităţile oferite de România în domeniul producţiei de hidrogen verde, discutate la Guvern

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi la Palatul Victoria cu reprezentanţii Plug Power, una dintre cele mai mari companii la nivel mondial care activează în domeniul producţiei de hidrogen verde. Discuţiile au vizat oportunităţile oferite de România în acest domeniu.

508 afișări
Imaginea articolului Oportunităţile oferite de România în domeniul producţiei de hidrogen verde, discutate la Guvern

Sursa foto: Profimedia

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la întâlnire a participat şi preşedintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Buşoi. Discuţiile au vizat oportunităţile oferite de România pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie a hidrogenului verde, în contextul angajamentelor asumate la nivel european privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi consolidarea economiei, in conditii de protejare a mediului şi folosind tehnologii verzi.

„Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare pentru companiile care vor să investească într-una din cele mai dinamice economii din Europa Centrală şi de Est. Dezvoltarea de capacităţi de producţie în plan local contribuie la viziunea Guvernului de a valorifica resursele prin producerea de valoare adăugată mare. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii oferă ţării noastre ocazia de a se consolida economic, în siguranţă. Executivul încurajează investitorii americani să implementeze planuri solide de afaceri, beneficiind de nivelul înalt de pregătire a specialiştilor din ţara noastră, care activează în zona de cercetare - dezvoltare, având capacitatea de a gestiona şi proiecta tehnologii de vârf”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele companiei Plug Power, Andy Marsh, a transmis interesul faţă de oportunitatea de a derula proiecte de investiţii de anvergură în România, în perioada următoare. Compania americană a dezvoltat investiţii semnificative în Europa, în ultimii ani, având peste 4.000 de angajaţi la nivel global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici