Opoziţia de dreapta, în ascensiune în Germania, pe fondul nemulţumirii faţă de Guvernul Scholz

Partidele de opoziţie Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta) şi Alternativă pentru Germania (extremă-dreapta) sunt în ascensiune în Germania, pe fondul stării generale de nemulţumire faţă de politicile Guvernului Olaf Scholz.

251 afișări
Imaginea articolului Opoziţia de dreapta, în ascensiune în Germania, pe fondul nemulţumirii faţă de Guvernul Scholz

Wikipedia Commons

Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) este la nivelul de 29%, iar partidul radical Alternativă pentru Germania (AfD) are o popularitate de 18%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Infratest, la cererea postului ARD.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, este la nivelul de 18%, în timp ce partenerii de guvernare - Alianţa '90/Verzi şi Partidul Liber-Democrat (FDP) - sunt la 15%, respectiv 7%.

Mulţi cetăţeni germani sunt nemulţumiţi de politicile Guvernului Olaf Scholz, pe fondul controverselor generate de inflaţie, imigraţie şi de politicile ecologiste radicale, notează publicaţia Der Spiegel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
politică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici