Opoziţia lui Drulă: Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani

„Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani”, spune Cătălin Drulă, despre anunţul DNA privind dosarul în care e implicat şi Vlad Voiculescu.

263 afișări
Imaginea articolului Opoziţia lui Drulă: Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani

Opoziţia lui Drulă: Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani

„O paradigmă liberală pentru modernizarea României - 10 ani mai târziu. Starea democraţiei în România: o viitoare problemă pe agenda UE? Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, spune Cătălin Drulă, în cadrul unui eveniment organizat de Renew Europe şi USR.

Liderul USR a subliniat că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este „un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice”.

„De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziţia? Vlad Voiculescu este pe lista USR pentru europarlamentare, i se deschide un dosar. De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziţii care a fost aplicat în toate ţările din Europa? Vedem un sistem militarizat, care nu crede în guvernarea civilă. (...) Sunt hărţuiţi colegii mei, primarii USR sunt ameninţaţi şi şantajaţi. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i ameninţe?”, adaugă preşedintele USR.

De asemenea, Cătălin Drulă a mai acuzat că finanţarea PMP a fost tăiată pentru a preveni o alianţă cu USR şi a ridicat întrebări privind actualele acuzaţii aduse de ANI lui Nicuşor Dan.

„2024 este şansa pe care, dacă o ratăm, o pierde o generaţie. Este şansa să îi oprim. România îşi va pierde calea democratică şi europeană dacă lor le iese planul pentru anul viitor. Şi atacul pe care l-au declanşat împotriva opoziţiei democratice din România nu este întâmplător. Avem sondaje de opinie recente care arată că ne luptăm pentru câştigarea alegerilor europarlamentare şi este panică. (...) Nu renunţăm, nu cedăm. Sistemul vostru va cădea”, încheie Drulă.

Votează „pentru” pentru ridicarea imunităţii lui Cîţi

„Nu este nicio discuţie. Noi dintotdeauna am spus că imunitatea parlamentară se referă la declaraţii politice. Deci, fiecare cetăţean, fie că este parlamentar sau nu, răspunde în mod egal în faţa legii. Deci vom vota "pentru", aşa cum am vota în orice fel de de caz", a declarat Cătălin Drulă, despre votul pentru ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu din plenul Senatului.

El spune că Vlad Voiculescu este o victimă şi va figura în continuarea pe lista pentru europarlamentare.

„Absolut, rămâne valabilă şi, mai mult de atât, acum pentru că este o victimă, un om inocent, un om care timp de trei luni s-a luptat pentru vieţile din această ţară, hărţuit în mod mizerabil el şi familia lui, el este un simbol acum pentru lupta pe care o ducem în România, şi are toată susţinerea noastră. Şi le spun că, şi dacă ne iau unul câte unul, o să rămânem în picioare", încheie Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
drulă,
dna,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici