Opoziţia, MOBILIZATĂ pentru moţiune de cenzură. Orban: Demersul preşedintelui, perfect motivat. Depunem moţiune/ Barna (USR): Vom discuta cu PNL

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a cere demisia premierului Viorica Dăncilă este “perfect motivat”, precizând că PNL va depune o moţiune de cenzură în momentul în care vor exista cele mai mari şanse de câştig.

1138 afișări
Imaginea articolului Opoziţia, MOBILIZATĂ pentru moţiune de cenzură. Orban: Demersul preşedintelui, perfect motivat. Depunem moţiune/ Barna (USR): Vom discuta cu PNL

“Este un demers perfect motivat. Doamna Viorica Vasilica Dăncilă nu are ce să caute în fruntea Guvernului. Este o marionetă a lui Dragnea şi a lui Tăriceanu, care execută orbeşte toate ordinele ticăloase ale celor doi”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

PNL va depune o moţiune de cenzură în momentul în care vor exista cele mai mari şanse pentru a obţine un număr cât mai mare de voturi.

“Cu siguranţă vom folosi acest instrument constitutional în momentul în care vor exista cele mai mari şanse pentru a obţine un număr cât mai mare de voturi. Este normal şi firesc ca preşdintele să exprime o poziţie oficială chiar dacă ea nu generează consecinte immediate arată că doamna Dăncilă nu mai are niciun fel de sprijin şi de disponibilitate spre colaborare din partea preşedintelui”, a spus Orban, întrebat dacă PNL va depune o moţiune de cenzură în acest context.

Barna, despre cererea de demisie a premierului: Vom discuta cu PNL pentru o moţiune de cenzură

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, pentru MEDIAFAX, că retragerea sprijinului politic şi solicitarea demisiei premierului Viorica Dăncilă de către preşedintele Klaus Iohannis este o reacţie firească, precizând că va discuta cu PNL pentru depunerea în Parlament a unei moţiuni de cenzură.

"Este o reacţie previzibilă şi firească a preşedintelui României. Ceea ce au făcut Liviu Dragnea şi doamna Dăncilă, ca purtător de cuvânt al domnului Liviu Dragnea de fapt, a fost să arunce la gunoi 27 de ani de diplomaţie a României. Un obiectiv de ţară să devenim membrii ai UE, a fost un obiectiv major de ţară să devenim parte a pactului nord-atlantic şi în acest context foarte delicat ideea de a lua pe buletin propriu politica externă a României, de a face un anunţ de asemenea delicateţe politică internaţională, prin mutarea ambasadei României din Israel, în contextul deciziei ONU şi a poziţiei unitare a UE, este de o iresponsabilitate fără precedent. Preşedintele n-a făcut decât să constate incapacitatea doamnei Dăncilă de a avea minima competenţă necesară pentru conducerea României. Perspectiva asta de neîncredere este o reacţie firească şi normală pe care o salutăm", a afirmat Barna, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă gestul şefului statului ar fi unui simbolic, Dan Barna a răspuns afirmativ, menţionând că "astăzi o să discut cu colegii de la PNL pentru posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură".

Chestionat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să refuze de la bun început numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, liderul USR a replicat: "Asta a şi spus. A numit-o în urmă cu trei luni şi s-a lămurit asupra nivelului de competenţă al prim-ministrului."

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că retrage sprijinul politic premierului Viorica Dăncilă şi cere public demisia acesteia din funcţia de şef al Executivului. Afirmaţiile vin în contextul în care şeful statului trebuia să se întâlnească la Cotroceni cu prim-ministrul pentru a discuta despre situaţia mutării ambasadei României din Israel, un demers în care preşedintele a susţinut că nu a fost consultat în prealabil de Dăncilă sau de liderii PSD. Premierul a contramandat întrevederea cu Klaus Iohannis care trebuia să aibă loc vineri la ora 11.00.

"Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al Romţniei şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicita public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici