Oprea: Guvernul susţine adoptarea strategiei naţionale de apărare

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat, marţi, în Parlament, că guvernul susţine strategia naţională de apărare, că el va vota cu toată convingerea acest document, care nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste.

447 afișări
Imaginea articolului Oprea: Guvernul susţine adoptarea strategiei naţionale de apărare

Oprea: Guvernul susţine adoptarea strategiei naţionale de apărare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Şedinţa de astăzi a plenului Parlament reprezintă un moment deosebit de important a ceea ce însemană prezentul şi viitorul României din punctul de vedere al strategiei. Guvernul României, în numele căruia vorbesc în calitate de prim ministru interimar, susţine strategia naţională de apărare pentru perioada 2015-21019. Acest document strategic a fost prezentat în şedinţa CSAT, a fost supus analizei specialiştilor, a făcut obiectul conbsultării cu liderii partidelor şi a fost aprobat de comsiiile de specialitate. Personal, am fost direct interesat ca de acest document strategic şi împreună cu Victor Ponta, am considerat că acest document nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste fiind vorba de intersul naţional", a susţinut premierul interimar.

El a arătat că, în calitate de preşedinte al UNPR şi ca militar susţine securitatea naţională,

"În asemnea momente trebuie să ne unească buna credinţă. Am convingerea că astăzi vom adopta această strategie.(...)Ca preşedinte al UNPR şi ca militar sunt un susţinător a ceea ce însemană securitate naţională.Voi vota cu toată convingerea pentru strategia naţională de apărare", a adăugat Oprea.

Oprea a spus că atunci când este vorba despre securitatea şi siguranţa României nu pot exista interese de grup, de partid.

"Atunci când vorbim despre siguranţa şi securitatea românilor şi a României nu poate exista vreun interesul superior de grup, pesonal, de grup de partid, în asemenea moment trebuie să ne unească buna-credinţă. Am toată convingerea că astăzi vom adopta strategia, gândindu-ne cu toţii ce înseamnă actualul context de securitate, complex în plan regional şi euro-atlantic, ce însemană riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa apărării şi la ce înseamnă siguranţa şi securitatea României", a mai arătat Oprea.

El a mai spus că în strategie este inclus conceptul de securitate extinsă, care depăşeşte dimensiunea militară.

"România îşi respectă angajamentele în domeniul securităţii şi este respectată de partenerii noştri strategici. România este o ţară sigură, care generează securitate şi stabilitate în regiune. Acest lucru face ca România să aibă astăzi cele mai importante garanţii de securitate pe care le-a avut vreodată. Plus apartenenţa la NATO şi UE. Am convingerea că prin această abordare de tip european, a conceptului de securitate extinsă, care depăşeşte dimensiunea strict militară, din strategia naţională de apărare, are rolul de a contura profilul strategic al României pe termen mediu şi lung, prin valorile, principiile şi direcţiile de acţiune, acest document strategic poate contura profilul unui stat inteligent, credibil şi capabil, cu o economie viabilă”, a mai spus premierul interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici