Oprescu are probleme cu semnăturile pentru candidatura sa

Sorin Oprescu s-a aflat, marţi spre miercuri noaptea, la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM), care a anulat câteva mii de semnături depuse de acesta pentru susţinerea candidaturii sale ca independent la Primăria Generală a Capitalei, procesul de validare a acestora fiind însă în desfăşurare.

38 afișări
Imaginea articolului Oprescu are probleme cu semnăturile pentru candidatura sa

Oprescu are probleme cu semnăturile pentru candidatura sa (Imagine: Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a declarat, după expirarea termenului de depunere a candidaturilor, că au fost validate de BEM un număr de 31.800 de semnături din cele pe care le-a despus, în timp ce 4 - 5 mii "au fost date deoparte" din cauza unor erori.

El a explicat că este vorba despre mici probleme, cum ar fi faptul că semnatarii au trecut Codul Numeric Personal în loc de seria actului de identitate.

Conform senatorului, mai erau de verificat câteva mii de semnături depuse de el. Oprescu s-a declarat încrezător că decizia BEM îi va fi favorabilă, în sensul acceptării candidaturii sale.

Preşedintele BEM, Constantin Marino Marin, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu poate preciza numărul exact al semnăturilor susţinătorilor lui Sorin Oprescu invalidate, procesul de verificare a acestora fiind în curs.

El a mai spus că o decizie ar putea fi luată în următoarele 2-3 ore.

Constantin Marino Marin a precizat că marţi spre miercuri noaptea, când Oprescu s-a aflat la BEM, i-a spus senatorului să aibă răbdare să se termine procesul de numărare a semnăturilor.

Termenul de depunere a candidaturilor a expirat marţi, la ora 24.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici